در منابع طبّی، شربت جُلّاب، شربتی است رقیق که میتواند با شکر، نبات یا عسل و اندکی گلاب تهیه شود و آن را جُلّاب خام مینامند.
شیربرنج، اگر کاملاً پخته و یکدست شود، غذای بسیار خوبی برای افزایش وزن کودکان و افراد لاغر است و ضمن افزایش توان جسمی و ذهنی و بهبود وضعیت خواب، باعث خوشرنگی پوست نیز میشود.
آش ترخون، خوراکی غلیظ و سنگین، با مزاج مایل به گرم است و غذایی مناسب برای تندرستان، در فصل زمستان میباشد.
خوراک کرفسآلو، سنگین نیست و اگر بهاندازه و بههمراه کمی نان برشته یا برنج خوبپخته میلشود، زودهضم بوده، به تقویت معده و کبد کمکمیکند و تأثیر خونسازی نیز دارد.
کلمپلو، بهعنوان یک غذای سنتی ایرانی، خوراکی مفید برای فصول پاییز و زمستان است و کلمقمری با توجه به مزاج نسبتاًمعتدلی که دارد، برای بیشتر افراد قابلمصرف است.