خورش خلال از غذاهای منطقه غرب ایران و استان کرمانشاه هست که مردم این منطقه آنرا با زرشک سیاه و روغن کرمانشاهی اصیل تهیهمیکنند.
مناسب برای: 8 نفر
پیاز و گوشت خورشی را (تقریباً نصف اندازه قیمهای) خرد کنید. پیاز را کمی تفتدهید تا سبکشود. گوشت را بیافزایید، مخلوط را روی حرارت متوسط، حدود ۱۰ دقیقه همبزنید و سپس زردچوبه را بیافزایید و کمیتفتدهید تا بوی خامی آن گرفتهشود. آب و چوب دارچین را داخل دیگ بریزید و شعله را زیادکنید تا جوشبیاید. پساز جوشآمدن، حرارت را کمکرده و در دیگ را بگذارید تا گوشت بهمدت 2-3 ساعت بپزد.
خلال بادام را حدود 10 دقیقه در زعفرانِ دمکرده خیسکنید. داخل تابهای گوجهفرنگی رندهشده را با مقدار کمی روغن تفتدهید تا عطر و رنگ خوبی پیداکند و سپس به گوشت بیافزایید.
لیمو امانیها را هم با چنگال سوراخ و حدود 5-6 ساعت در آب خیسکنید. حدود نیم تا یکساعت پایان طبخخورش، لیموها را بههمراه خلالبادام، زعفران و نمک غذا بیافزایید.
زرشک پاککرده و شسته را که از قبل در آبگرم خیسکردهاید، کمی بادست فشاردهید تا از آب ترش آن کاستهشود، سپس آنرا بعد از خلالبادامها بیافزایید و حرارت را کمکنید تا خورش به روغن بیفتد. این خورش باید کاملاً کمآب باشد تا جاافتاده و خوشمزه شود.
اگر از زرشک سیاه که نوعی زرشک خودرو است و در مناطق غربی کشور بیشتر میروید، استفاده میکنید چون ترشی کمتری دارد میتوانید مقدار آنرا دوبرابر کنید.
نوش جان!
به کوشش: بانو زینب عباسی
طبیعت این خورش ایرانی، معتدل مایل به گرمی است و با توجه به مزاج و خواص آن، خوراک مناسبی برای فصول پاییز و زمستان است.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی