طرز تهیه خورشت هویج مجلسی با رعایت اصول طب سنتی ایرانی

  • 04 بهمن 1400
  • (1761 مشاهده)
خورشت هویج برای فصل بهار و تابستان

این غذا، خوراک بسیار خوب و مناسبی برای فصل بهار و تابستان است.

خاصیت خورش هویج

  • وجود هویج و زردآلو، با خاصیت تری‌بخشی و لینت‌آوری، موجب‌می‌شود این خوراک برای وعده سحری در ماه رمضان مناسب باشد چون موجب رفع عطش و یبوست می‌گردد.

این خورش، به علت وجود هویج و زردآلو، منبع خوبی برای مواد معدنی و ویتامین‌های موردنیاز کودکان در حال رشد، سالمندان و بانوان باردار است.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

خورش هویج مناسب بهار و تابستان

مواد لازم

  • هویج: 1 کیلو، خلالی خردشده
  • سینه‌مرغ: 0/5 کیلو، بدون استخوان
  • پیاز: 2 عدد متوسط، رنده‌شده
  • گوجه‌فرنگی: 2 عدد، رنده‌شده بدون پوست
  • برگه زردآلو: حدود 100 گرم، بسته‌به ذائقه افراد، خیسانده
  • آب‌غوره: در صورت تمایل
  • زردچوبه، فلفل‌سیاه، نمک، زعفران دم‌کرده، روغن: به‌میزان لازم

مناسب برای: 5-6 نفر

 طرز تهیه:

سینه‌های مرغ را مکعبی خُردکنید و با پیاز و روغن داخل دیگ‌ بریزید. دیگ را روی حرارت ملایم با در بسته قراردهید تا با پیاز و مرغ بپزد و به روغن بیفتد. ادویه‌ها را بیافزایید، کمی هم‌بزنید. سپس گوجه را داخل این مخلوط تفت دهید. هویج خلالی را با مقدار کمی روغن و چند قاشق آب در تابه‌ بزرگ دیگری بریزید، در آن‌را بسته و روی حرارت متوسط قراردهید و حدود 5-10 دقیقه روی حرارت گاهی هم بزنید. پس از این مدت هویج‌ها را در کناره تابه قراردهید و مخلوط مرغ را در وسط آن بریزید و چند لیوان آب، ترجیحاً جوشیده، بیفزایید. بعد از حدود 30دقیقه، نمک، برگه زردآلو و آب‌غوره و زعفران دم‌کرده را اندازه‌کنید و اجازه دهید تا خورش حدود 10 دقیقه دیگر بجوشد و سپس نوش‌جان بفرمایید‌.

  •  می‌توانید درصورت‌ تمایل به‌جای مرغ از گوشت گوسفندی برای این غذا بهره‌ببرید و حتی میزان گوشت یا مرغ آن‌را کمتر نیز در نظر بگیرید.
  •  بنا به سلیقه خودتان، به‌جای برگه زردآلو، می‌توانید از آلو یا لواشک برای چاشنی این غذا بهره‌ببرید.

 از آنجا که استفاده از رب گوجه‌فرنگی در طب ایرانی توصیه‌نمی‌شود، در این غذا تلاش‌شد با گوجه‌فرنگی تازه جایگزین بهتر و تازه‌تری برای رب درنظربگیریم.

نوش جان!

 به کوشش: بانو زینب عباسی

 

نظرات شما