آلبالو پلو را میتوانید با اندکی از مخلوط دارچین، هل و میخک هنگام دمکردن پلو، خیلیکم، لای آن معطرکنید.
مناسب برای: ۸-۱۰ نفر
در آغاز گوشت چرخکرده را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوطکنید، کوفتهریزه درستکنید و در یک تابه روی آتش ملایم، کوفتهها را در روغن بغلتانید و زمانی که کاملاً پخت، برای روی آلبالوپلو کنار بگذارید.
میتوانید گوشت را حذفکنید یا از تکههای مرغ در کنار این غذا بهرهببرید.
آلبالو را با شکر و 2 پیمانه آب در دیگ روی شعله قراردهید و پس از جوشآمدن، حدود 15 دقیقه دیگر اجازهدهید بجوشد، سپس شعلهرا خاموشکنید تا خنکشود.
برای نگهداشتن رنگ آلبالو، از ظرف مس سفیدکرده، لعابی استفاده کنید.
برنج را کمی "دان و زندهتر" آبکشکنید.
یک پیمانه آبروغن در دیگ داغکنید و چند کفگیر برنج روی آبروغن بریزید بهطوری که 2-3 بندانگشت کف دیگ را بپوشاند. آنگاه با قاشق سوراخدار آلبالو را از شربتشکر بردارید و روی سطح برنج پخشکنید. سپس چند کفگیر دیگر برنج روی آلبالو بریزید. بههمینترتیب همه آلبالو را لای برنج بدهید و برنج را روی آلبالو کوتکنید.
زیر دیگ شعلهپخشکن قراردهید و با دمکنی صبرکنید تا برنج دمبالابدهد. آنگاه مقداری روغن با نیم پیمانه شربت آلبالو داغکنید و روی برنج بدهید. (باقی شربت را برای مصرف دیگری نگهدارید). سپس برنج را روی شعله کم دمکنید. پس از حدود 45-50 دقیقه پلو آمادهاست. میتوانید با کوفتهریزهها و پلو زعفرانی داخل دیس تزئینکنید.
میتوان مقدار شکر آلبالو را، بر حسب ذائقهتان استفادهکنید.
منبع: کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز، تألیف نجف دریابندری (با ویرایش)
بهکوشش: بانو زینب عباسی
آلبالوپلو به عنوان یک غذای سنتی ایرانی، غذایی مفید برای فصل گرم تابستان است و بهویژه در شرایط تشنگی، غلبه حرارت، غلظتخون و پرفشاریخون توصیهمیشود.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی