طرز تهیه آلبالو پلو به روش طب سنتی ایرانی

  • 11 اسفند 1400
  • (3072 مشاهده)
طرز تهیه آلبالو پلو طب سنتی

آلبالو پلو را می‌توانید با اندکی از مخلوط دارچین، هل و میخک هنگام دم‌کردن پلو، خیلی‌کم، لای آن معطرکنید.

آلبالوپلو به عنوان یک غذای سنتی ایرانی، غذایی مفید برای فصل گرم تابستان است و به‌ویژه در شرایط تشنگی، غلبه حرارت، غلظت‌خون و پرفشاری‌خون توصیه‌می‌شود.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

آلبالوپلو غذای سنتی ایرانی، طرز تهیه

مواد لازم

  • برنج: 6 پیمانه، خیسانده
  • آلبالو: 1 کیلو، بدون‌هسته
  • شکر: 3-4 پیمانه
  • گوشت گوسفندی: 500 گرم، چرخ‌کرده
  • پیاز: 1 عدد، رنده و آب‌گرفته
  • نمک، زردچوبه، فلفل، زعفران: به‌میزان لازم
  • دارچین، هل و میخک: آسیاب‌شده، به‌میزان دلخواه

مناسب برای: ۸-۱۰ نفر

طرز تهیه آلبالوپلو

در آغاز گوشت چرخ‌کرده را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط‌کنید، کوفته‌ریزه در‌ست‌کنید و در یک تابه روی آتش ملایم، کوفته‌ها را در روغن بغلتانید و زمانی که کاملاً پخت، برای روی آلبالو‌پلو کنار بگذارید.

 می‌توانید گوشت را حذف‌کنید یا از تکه‌های مرغ در کنار این غذا بهره‌ببرید.

آلبالو را با شکر و 2 پیمانه آب در دیگ روی شعله قراردهید و پس از جوش‌آمدن، حدود 15 دقیقه دیگر اجازه‌دهید بجوشد، سپس شعله‌را خاموش‌کنید تا خنک‌شود.

 برای نگه‌داشتن رنگ آلبالو، از ظرف مس سفیدکرده، لعابی استفاده کنید.

برنج را کمی "دان و زنده‌تر" آبکش‌کنید.

یک پیمانه آب‌روغن در دیگ داغ‌کنید و چند کفگیر برنج روی آب‌روغن بریزید به‌طوری که 2-3 بندانگشت کف دیگ را بپوشاند. آن‌گاه با قاشق سوراخ‌دار آلبالو را از شربت‌شکر بردارید و روی سطح برنج پخش‌کنید. سپس چند کفگیر دیگر برنج روی آلبالو بریزید. به‌همین‌ترتیب همه آلبالو را لای برنج بدهید و برنج را روی آلبالو کوت‌کنید.

زیر دیگ شعله‌پخش‌کن قراردهید و با دم‌کنی صبرکنید تا برنج دم‌بالا‌بدهد. آن‌گاه مقداری روغن با نیم پیمانه شربت آلبالو داغ‌کنید و روی برنج بدهید. (باقی شربت را برای مصرف دیگری نگه‌دارید). سپس برنج را روی شعله کم دم‌کنید. پس از حدود 45-50 دقیقه پلو آماده‌است. می‌توانید با کوفته‌ریزه‌ها و پلو زعفرانی داخل دیس تزئین‌کنید.

 می‌توان مقدار شکر آلبالو را، بر حسب ذائقه‌تان استفاده‌کنید.

منبع: کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز، تألیف نجف دریابندری (با ویرایش)

 به‌کوشش: بانو زینب عباسی

 

نظرات شما