طرز تهیه آش شلغم با طب سنتی ایرانی

  • 09 آذر 1400
  • (511 مشاهده)
آش شلغم با طب سنتی

این آش را این‌روزها می‌توان برای پیشگیری از ابتلا‌به کرونا، در دوره درگیری با بیماری جهت تقویت‌قوا، و در دوران نقاهت پساکرونا توصیه‌کرد.

شلغم خوب‌پخته، به‌ویژه در آش شلغم، برای کاهش علائم سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا، و دفع خلط سینه و همچنین تقویت ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی در کودکانی که زیاد سرما می‌خورند، بسیار مفید است.

این آش، برای تقویت بیماران کم‌توان با گوارش ضعیف، رفع یبوست و کاهش عوارض شیمی درمانی و پرتو درمانی و... مفید است.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

آش شلغم و پیشگیری از کرونا

 مواد لازم

  • شلغم: 750 گرم
  • برنج: نیم لیوان
  • پیاز: 2-3 عدد
  • گوشت گوسفندی: 250 گرم، چرخ‌کرده یا مغز ران
  • لپه: یک‌چهارم لیوان
  • زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل: به‌میزان لازم
  • روغن: به‌میزان کافی

مناسب برای: 5-6 نفر

طرز تهیه

اگر گوشت چرخ‌شده باشد، آن را با کمی نمک و یک عدد پیاز رنده‌شده مخلوط‌کرده، کوفته ریزه درست‌کنید و کمی در روغن، سرخ‌کرده، کناربگذارید.
اما اگر گوشت، مغز ران باشد، آن‌‌را به‌شکل قیمه خردکرده، با پیاز سرخ‌کرده تفت‌دهید. سپس مقداری آب بریزید، لپه را بیافزایید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.

  •  بهتر است اگر کوفته‌ریزه دارید، پس‌از گذشت نیمی از زمان پخت لپه، کوفته‌ریزه‌ها را بیفزایید، چون زمان پخت‌ کوفته‌قلقلی کمتر است.

در مرحله بعد شلغم‌های پوست‌کنده و دو عدد پیاز را رنده‌کنید و داخل مخلوط گوشت و لپه بریزید. برنج را نیز بشویید و با زردچوبه، نمک و فلفل به مخلوط بالا بیافزایید. حرارت را ملایم کنید تا تمام مواد آش بپزد و خوب جابیفتد. موقع کشیدن آش، کمی نعناداغ روی آن بریزید. این آش با آب نارنج بسیار خوش‌عطر و طعم است.

 منابع:
۱. کتاب هنر آشپزی، تألیف خانم رزا منتظمی
۲. کتاب آبدست طبیب، تألیف استاد محمد عبادیانی

به کوشش: بانو زینب عباسی

نظرات شما