طرز تهیه قلیه شوشتری به و انار

  • 20 آبان 1401
  • (3741 مشاهده)
قلیه به انار

این قلیه، غذای سنتی مردم شوشتر است و درواقع نوعی آش انار محسوب‌می‌شود که درجه شیرینی‌اش می‌تواند متفاوت باشد. مردم شوشتر، در مراسم عروسی، این آش را قدری شیرین‌تر از معمول درست‌می‌کنند.

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی (سردست با استخوان): ۷۵۰گرم 
  • پیاز: 3-2عدد، ساطوری‌
  • بلغور گندم خام: ۳پیمانه      
  • برنج: ۱پیمانه، خیسانده
  • نخود: ۱پیمانه، شب‌خیسانده
  • به: ۵۰۰گرم، پوست‌گرفته، قاچ‌قاچ
  • آب انار ملس: ۴پیمانه     
  • شکر: ۲-۳قاشق غذاخوری
  • نعناداغ و پیازداغ: به میزان دلخواه
  • نمک بدون ید، فلفل سیاه: به میزان لازم
  • سیر کوبیده: 6-5پَر

مناسب برای: ۸-۱۰ نفر

طرز تهیه

گوشت گوسفندی را با بلغور، برنج، پیاز، سیر، ۲لیتر آب و اندکی نمک و فلفل در یک دیگ، و نخود را به‌همراه ۱لیتر آب، در دیگچه‌ای جداگانه، 3-2ساعت بپزید تا گوشت و نخود به‌خوبی نرم شود. نیم‌ساعت پیش‌از پایان پخت، گوشت را از دیگ درآورید، استخوان‌هایش را جداکنید، بکوبید و به دیگ برگردانید.
شکر را در آب انار حل‌کنید و با به و نخود پخته، در دیگ اصلی بریزید و اجازه‌دهید قلیه جابیفتد. سپس در کاسه موردنظر بریزید و با نعناداغ و پیازداغ تزئین‌کنید و نوش‌جان‌بفرمایید.

  • توجه داشته‌باشید که آب نخود خیسانده را 3-2بار عوض‌کنید و بلغور گندم را هم حدود 2-1ساعت بخیسانید و آب روی آن را چندبار خالی‌کنید.
  • گاهی مقداری مغز گردو هم به این قلیه می‌افزایند.

قلیه به و انار، باتوجه به اجزایش، طبیعت معتدل مایل‌به‌گرم دارد و برای فصول پاییز و زمستان، به‌ویژه برای کودکان، بانوان باردار (به میزان کم) و مادران شیرده بسیارمناسب است.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

  • آب و رب انار را نباید با آب مخلوط‌‌کرد. به‌همین‌خاطر همیشه آنها را در مرحله پایانی پخت که آب غذا بسیاراندک شده، می‌ا‌فزایند.
نظرات شما