این قلیه، غذای سنتی مردم شوشتر است و درواقع نوعی آش انار محسوبمیشود که درجه شیرینیاش میتواند متفاوت باشد. مردم شوشتر، در مراسم عروسی، این آش را قدری شیرینتر از معمول درستمیکنند.
مناسب برای: ۸-۱۰ نفر
گوشت گوسفندی را با بلغور، برنج، پیاز، سیر، ۲لیتر آب و اندکی نمک و فلفل در یک دیگ، و نخود را بههمراه ۱لیتر آب، در دیگچهای جداگانه، 3-2ساعت بپزید تا گوشت و نخود بهخوبی نرم شود. نیمساعت پیشاز پایان پخت، گوشت را از دیگ درآورید، استخوانهایش را جداکنید، بکوبید و به دیگ برگردانید.
شکر را در آب انار حلکنید و با به و نخود پخته، در دیگ اصلی بریزید و اجازهدهید قلیه جابیفتد. سپس در کاسه موردنظر بریزید و با نعناداغ و پیازداغ تزئینکنید و نوشجانبفرمایید.
قلیه به و انار، باتوجه به اجزایش، طبیعت معتدل مایلبهگرم دارد و برای فصول پاییز و زمستان، بهویژه برای کودکان، بانوان باردار (به میزان کم) و مادران شیرده بسیارمناسب است.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی