طرز تهیه خورشت به‌ آلو با تدابیر طب ایرانی

  • 19 فروردین 1401
  • (1635 مشاهده)
خورش به‌ آلو غذایی مقوی

خورش به‌ آلو غذایی مقوی و مناسب به‌ویژه برای کودکان، بانوان باردار، مادران شیرده و سالمندان است.

 مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی: ۱۲۰ گرم، خورشی
  • آلو خورشی: ۱۵-۲۰ عدد، خیسانده
  • به: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد، رنده‌شده
  • زعفران دم‌کرده: به‌میزان دلخواه
  • زردچوبه، فلفل‌سیاه، نمک: به‌میزان لازم
  • چوب دارچین: ۲-۳ تکه
  • شکر: ۲ قاشق‌غذاخوری، در صورت‌تمایل
  • آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی: ۲-۳ عدد، رنده‌شده، بدون‌پوست
  • کره: ۲-۳ قاشق‌ غذاخوری
  • مناسب برای: ۳ نفر

خورش به‌آلو غذایی مقوی و مناسب به‌ویژه برای کودکان، بانوان باردار، مادران شیرده و سالمندان است: ملیّن و رافع یبوست بوده و برای تقویت بیمارانی که دوره نقاهت‌شان را می‌گذرانند، به‌ویژه بیماری کرونا، و همچنین پیشگیری و کاهش علائم و عوارض بیماری‌های پاییز و زمستان، مناسب است.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

طرز تهیه

پیاز را با کمی کره تفت‌دهید، گوشت گوسفندی خُرد‌شده، زردچوبه و فلفل‌سیاه را بیفزایید و پس‌از چند دقیقه تفت‌دادن، آب‌جوش و تکه‌ای چوب دارچین را درون قابلمه بریزید، در آن را ببندید و بگذارید گوشت ۲-۳ ساعت خوب بپزد.
به را با پوست، به تکه‌های بزرگ خُردکنید و درون تابه با مقداری کره، زعفران دم‌کرده، آلو_خورشی و در صورت تمایل شکر، کمی تفت‌دهید. این مواد را به همراه تکه‌ای چوب دارچین و نمک به ظرف گوشت بیفزایید و زمان بدهید تا همه مواد بپزند.
در پایان پخت، گوجه‌فرنگی را در تابه کمی هم‌بزنید تا آب گوجه‌‌ تبخیر شود: سپس با مقداری کره تفت‌دهید و به همراه آبلیمو به خورش بیفزایید.
خورش را بچشید، چاشنی‌ها را اندازه‌کنید و بگذارید مواد ۱۰ دقیقه با درِ بسته، با هم بجوشند و مزه‌ها به خورد هم بروند.
 
 پس از افزودن به، در قابلمه را باز بگذارید، چون بستن در، باعثِ له‌شدن و تغییررنگ به خواهدشد.

 افرادی که حساسیت یا آلرژی دارند و می‌خواهند از این غذا بهره‌ببرند، باید در مصرف ادویه‌ها احتیاط‌کنند.

 به‌کوشش: بانو زینب عباسی
 

 

 

نظرات شما