خواص و موارد احتیاط میوه به با دیدگاه طب سنتی ایرانی

  • 23 آبان 1400
  • (491 مشاهده)

میوه "به" انواع شیرین، ترش و میخوش (ملس) دارد. به شیرین، در گرمی و سردی معتدل است و هرچه به سمت ترشی برود، سردی و خشکی آن بیشتر می‌شود.

خواص میوه به:

  • مقوی خیلی‌خوبی برای قلب، مغز، کبد و معده است.
  • بوئیدن انواع به، نشاط‌آور است.
  • اشتها را تحریک‌کرده و به هضم کمک‌می‌کند.
  • مدّر است و برای پاکسازی و شست‌وشوی سیستم کلیوی و ادراری مفید است.
  • جنین را از خطر سقط حفظ‌می‌کند و موجب زیبایی آن می‌شود.
  • به ترش، کمی دیرهضم است و به ملس، برای گرم‌مزاجان مفیدتر است. برای آنکه دچار یبوست نشوید، به را با شکم خالی و پیش‌از غذا نخورید.
  • مصرف میوه، دم‌نوش و رُبّ به، پس از غذا، برای جلوگیری و درمان تهوع، تپش قلب یا سرگیجه و صدای گوش و همچنین تهوع بارداری، بسیارمفید است.
  • مَضمَضه مکرر آب یا رب٘ به، برای تقویت و سفت‌کردن لثه‌ها و التیام زخم‌های دهانی سودمند است.

به برای مبتلایان به آسم و تنگی‌نفس‌های مزمن، مضر است ولی؛ به‌دانه، مقوی ریه و نرم‌کننده آن است و و موجب کاهش سرفه‌‌های خشک و تسریع بهبود سرماخوردگی‌ها می‌شود.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

نظرات شما