طرز تهیه بریان به با روش طب سنتی ایرانی

  • 20 آبان 1401
  • (1121 مشاهده)
بریان به

به، نشاط‌آور و مقوی قلب، مغز، کبد‌ و معده‌ و اشتهاآور است و موجب می‌شود این غذای خوشگوار، لطیف و زودهضم، تأثیرات خوب جسمی و روحی برای شما ارمغان‌آورد.

مواد لازم

  1. گوشت گوسفند خورشی: ۲۰۰گرم
  2. به درشت‌خُردشده: ۲۰۰گرم
  3. نخود: ۵۰گرم  
  4. رب انار: ۲قاشق‌ غذاخوری
  5. سیب‌زمینی درشت‌خُردشده: ۲۰۰گرم
  6. پیاز رنده‌شده: ۱عدد
  7. کشمش خیسانده: ۵۰گرم
  8. نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  9. روغن حیوانی: ۲قاشق غذاخوری
  10. آب: ۴لیوان

مناسب برای: ۳ نفر

طرز تهیه

پیاز رنده‌شده و تکه‌های خورشی گوشت گوسفند را با روغن حیوانی، زردچوبه و فلفل تفت‌دهید. سپس نخود را که از شب پیش خیسانده، دوبار آب آن را عوض‌کرده و نیم‌پزکرده‌اید، به مخلوط گوشت بیفزایید و بگذارید با ۴لیوان آب روی حرارت ملایم بپزد. سپس کشمش، سیب‌زمینی، به و نمک را به مخلوط بالا بیفزایید و بگذارید حدود 40-30دقیقه خوب بپزند. در پایان پخت، رب انار را بریزید و بگذارید چند جوش‌بزند.

به کوشش: بانو زینب عباسی

بریان به، با مزاج معتدل مایل‌به‌گرمی خود، غذایی مقوی و مناسب برای کودکان، بانوان باردار، مادران شیرده، سالمندان، و افرادی است که به‌ویژه در فصل پاییز، دوره نقاهت یک بیماری را می‌گذرانند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

  • رب انار را نباید با آب مخلوط‌‌کرد. به همین‌خاطر همیشه آن را در مرحله پایانی پخت که غذا به روغن افتاده، یا آب آن بسیاراندک است، به غذا می‌افزایند یا در کنار آن سرومی‌کنند.

 

نظرات شما