طرز تهیه تاس‌کباب به و سیب

  • 20 آبان 1401
  • (1801 مشاهده)
تاس‌کباب به سیب

تاس‌کباب به غذایی از مخلوط گوشت و چندنوع تره‌بار گفته‌می‌شود که بدون آب یا با کمی آب، با حرارت ملایم پخته‌می‌شود و باید پس‌از پخت، آب زیادی نداشته‌باشد و به‌روغن‌بیفتد.

مواد لازم

  • گوشت گوسفند: ۳۰۰گرم، خورشی
  • پیاز: ۳عدد، خلالی یا نگینی
  • سیب درختی: ۲عدد
  • به: ۱عدد
  • سیب‌زمینی: 3-2عدد
  • هویج: 3-2عدد
  • زعفران: 2-1قاشق چایخوری، دم‌کرده
  • آلو خورشی یا رب انار: برای چاشنی، به میزان دلخواه
  • روغن یا کره: ۳قاشق غذاخوری
  • آب: یک لیوان
  • سیر: چند حبه
  • نمک، فلفل، زردچوبه، گرد لیموامانی یا گرد غوره، چوب دارچین: به میزان لازم

مناسب برای: ۳-۴ نفر

طرز تهیه

پوست همه مواد را جداکنید و هریک را به‌ اندازه‌ دلخواه برش‌دهید یا حلقه‌حلقه کنید.
سیر و پیاز را به‌همراه گوشت و روغن، در قابلمه بریزید و پس‌از سبک‌شدن پیاز، فلفل و زردچوبه را بیافزایید و پس‌از کمی تفت، یک‌لایه هویج و یک‌لایه به، درون قابلمه بچینید و روی هرلایه‌ کمی نمک و گرد لیمو یا غوره بپاشید. چوب دارچین را نیز در کنار قابلمه قراردهید. یک‌لیوان آب را با زعفران دم‌کرده مخلوط‌کنید و روی همه مواد بریزید و درِ قابلمه را ببندید و با شعله‌پخش‌کن روی حرارت ملایم بگذارید تا 3-2ساعت خوب بپزد. در یک‌ساعت پایانی پخت، سیب‌مینی، سیب درختی و آلوخورشتی (درصورت تمایل) را بیافزایید و در پایان، رب انار و نمک غذا را اندازه‌کنید‌.

به کوشش: بانو زینب عباسی

این غذا، لطیف و زودهضم است و باوجود به و سیب، نشاط‌آور و مقوی قلب، مغز، کبد‌ و معده‌ است و می‌تواند در پاییز و زمستان، برای همه افراد، به‌ویژه کودکان، بانوان باردار و شیرده، سالمندان و افرادی که دوره نقاهت یک بیماری را می‌گذرانند، غذای بسیارمناسبی باشد.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

  • رب انار را نباید با آب مخلوط‌‌کرد، پس آن را همیشه در مرحله پایانی پخت که غذا به روغن افتاده، بیافزایید یا در کنار غذا سروکنید.
  • افرادی که آلرژی فصلی یا پوستی دارند، باید در مصرف فلفل، دارچین و زعفران احتیاط‌نمایند.
نظرات شما