طرز تهیه آش‌ انار کن به روش طب سنتی ایرانی

  • 20 مهر 1400
  • (3583 مشاهده)
آش‌ انار غذای بومی کن

آش‌انار از غذاهای بومی ایرانی، و مختص محلهٔ کن، در شهر تهران است که از گذشته تا کنون نزد مردم این محله به یادگار مانده است. مردم محلهٔ کن، بلغور گندم مورداستفاده در این آش را "کالَک" می‌نامند. این نوع بلغور، از گندمِ نپخته تهیه‌می‌شود. (معمولاً بلغور گندم موجود در مغازه‌ها از این نوع است.)

 مواد لازم

  • بلغور گندم: یک‌ونیم پیمانه
  • برنج: نیم پیمانه
  • نخود، لوبیاچیتی، لوبیاقرمز، عدس: از هرکدام یک‌چهارم پیمانه، خیسانده
  • سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج): ۳۰۰-۴۰۰ گرم، ساطوری
  • مغز گردو: یک پیمانه، دونیم‌شده
  • آب‌انار یا رب‌‌انار: به‌میزان لازم، (بسته به‌میزان ترشی انار)
  • پیاز‌: ۱-۲ عدد متوسط، ساطوری
  • زردچوبه و نمک: به‌میزان لازم
  • روغن حیوانی: به‌میزان لازم
  • نعناداغ: به‌میزان دلخواه 
  • سیرداغ: در صورت تمایل 

مناسب برای: ۵-۶ نفر

طرز تهیه

حبوبات خیسانده‌ را با مقدار کافی آب، خوب بپزید. در دیگ جادار دیگری بلغورگندم، برنج، گردو و آب را بریزید و اجازه دهید حدود ۲ ساعت این مواد کاملاً بپزد. سپس حبوبات را داخل دیگ بلغور گندم بریزید و سبزی آش و نعناداغ را بیفزایید. پیاز داغ را نیز با تفت‌دادن پیاز، زردچوبه و روغن حیوانی آماده‌کنید.

در مرحله پایانیِ پختِ سبزی آش، حدود ۱ تا ۱/۵ لیوان آب‌انار یا ۲-۳ قاشق‌ غذاخوری رب‌انار و نمک را بیفزایید و اجازه‌دهید بپزد تا به غلظت دلخواه برسد.

دقت بفرمایید اگر بخواهید از آب‌انار به جای رب‌انار استفاده‌کنید، هنگام افزودنِ آن، آش نسبت به زمان استفاده از رب‌انار، باید سفت‌تر باشد تا با افزودن آب‌انار، شُل نشود.

 میزان استفاده از آب یا رب انار، بستگی به ترشی انار و ذائقه شما دارد.

 به‌کوشش: بانو زینب عباسی

آش انار، با توجه به اجزایش، طبیعت مایل به گرم دارد و برای فصول پاییز و زمستان بسیارمناسب است. این آش، انواع مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین‌های موردنیاز بدن را تأمین‌می‌کند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

 

  • آش انار در این روزها، می‌تواند معده و سیستم ایمنی شما را به‌سبب وجود آب انار و رب انار، تقویت‌کند.
نظرات شما