مسقطی انار، یک ترکیب خوشمزه، خونساز ، آنتی اکسیدان و نشاطآور است و به علت وجود نشاسته، مقوی و منبع خوبی برای تأمین انرژی همه سنین بهویژه کودکان ، سالمندان و گیاهخواران است.
نشاسته را 15دقیقه با آبسرد خیسکنید. سپس آب روی آن را آرام خالیکنید و 1/5 لیوان آبسرد بیافزایید و از صافی ردکنید. محلول را در دیگی روی حرارت خیلیکم بگذارید و پساز 5دقیقه همزدن، کره را بیافزایید. سپس در اینمرحله نیمی از شکر را در مخلوط نشاسته بریزید و حدود 20دقیقه همبزنید تا نشاسته بپزد و آب مخلوط کمشود. اکنون آبانار را بیافزایید، بچشید و اگر دوستدارید، بقیه شکر را بیافزایید و حدود 20دقیقه مجدد همبزنید و در پایان، گلاب، هل و عرق بیدمشک را بیافزایید.
اکنون مسقطی آماده است و باید باسرعت به ظرف موردنظر که ازپیش کمی چربکردهاید، منتقلکنید، چون پساز سردشدن بلافاصله سفتمیشود.
ظرف یا قالب را پساز خنکشدن مواد، 2ساعت در یخچال بگذارید و سپس به شکل دلخواه برشدهید یا از قالب خارجکنید و نوشجانکنید.
درصورت تمایل به استفاده از پودر نارگیل، میتوانید آن را کف ظرف بپاشید و مایه داغ را روی آن بریزید.
به قلم: بانو زینب عباسی
این ترکیب با دارابودن نشاسته گندم، بسیار مغذی است: گلو را نرممیکند و سرفه و درد سینه را تسکینمیدهد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی