طرز تهیه دسر مسقطی انار به روش طب سنتی ایرانی

  • 19 فروردین 1401
  • (1612 مشاهده)
مسقطی انار نشاط‌آور

مسقطی انار، یک ترکیب خوشمزه، خون‌ساز ، آنتی اکسیدان و نشاط‌آور است و به علت وجود نشاسته، مقوی و منبع خوبی برای تأمین انرژی همه سنین به‌ویژه کودکان ، سالمندان و گیاهخواران است.

 مواد لازم:

  • نشاسته گل : 8قاشق غذاخوری سرپُر
  • شکر: 4-8قاشق غذاخوری (پیمانه شکر بستگی‌به میزان ترشی آب‌انار دارد.)
  • گلاب : 8قاشق غذاخوری
  • آب انار : یک‌لیوان
  • کره: 40گرم
  • عرق بیدمشک : 2قاشق غذاخوری
  • آب: 1/5 لیوان
  • عرق هِل: نصف قاشق چایخوری
  • پودرنارگیل: به‌میزان دلخواه

این ترکیب با دارابودن نشاسته گندم، بسیار مغذی است: گلو را نرم‌می‌کند و سرفه و درد سینه را تسکین‌می‌دهد.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

دسر مسقطی انار

طرز تهیه

نشاسته را 15دقیقه با آب‌سرد خیس‌کنید. سپس آب روی آن را آرام خالی‌کنید و 1/5 لیوان‌ آب‌سرد بیافزایید و از صافی ردکنید. محلول را در دیگی روی حرارت خیلی‌کم بگذارید و پس‌از 5دقیقه هم‌زدن، کره را بیافزایید. سپس در این‌مرحله نیمی از شکر را در مخلوط نشاسته بریزید و حدود 20دقیقه هم‌بزنید تا نشاسته بپزد و آب مخلوط کم‌شود. اکنون آب‌انار را بیافزایید، بچشید و اگر دوست‌دارید، بقیه شکر را بیافزایید و حدود 20دقیقه مجدد هم‌بزنید و در پایان، گلاب، هل و عرق بیدمشک را بیافزایید.

  •  برای سنجش قوام مسقطی، خوب است وقتی کفگیر را تهِ دیگ بکشید، جای آن در ته ظرف خالی بماند و به‌زودی با مایه مسقطی پر‌نشود.

اکنون مسقطی آماده است و باید باسرعت به ظرف موردنظر که ازپیش کمی چرب‌کرده‌اید، منتقل‌کنید، چون پس‌از سردشدن بلافاصله سفت‌می‌شود‌.

  • اگر مسقطی را در قالب سیلیکون بریزید، نیازی به چرب‌کردن قالب نیست.

ظرف یا قالب را پس‌از خنک‌شدن مواد، 2ساعت در یخچال بگذارید و سپس به شکل دلخواه برش‌دهید یا از قالب خارج‌کنید و نوش‌جان‌کنید.

  •  برای گرم‌ترشدن مزاج مسقطی می‌توان به‌جای شکر، از پودر نبات یا عسل بهره‌برد.

 درصورت تمایل به استفاده از پودر نارگیل، می‌توانید آن را کف ظرف بپاشید و مایه داغ را روی آن بریزید.

 به قلم: بانو زینب عباسی

 

 

نظرات شما