طرز تهیه شله‌ زرد به روش طب سنتی (ایرانی)

  • 19 فروردین 1401
  • (154 مشاهده)

شله‌ زرد خوراکی لطیف و زود هضم است که موجب تقویت عمومی بدن ، انرژی زایی و خون سازی ، رفع خشکی‌ها و... می‌گردد.

 مواد لازم: 

  • برنج: 1 لیوان، خیسانده
  • آب: 6 لیوان
  • شکر: 1/5-2 لیوان
  • نمک: نوک قاشق مرباخوری
  • گلاب: نصف لیوان
  • زعفران دم‌کرده: به‌میزان دلخواه
  • خلال‌بادام و خلال‌پسته: 1 قاشق غذاخوری (درصورت تمایل)
  • کره: 20 گرم
  • دارچین: به‌میزان دلخواه

مناسب برای: 8-9 پیاله کوچک

 طرز تهیه:

 برنج را حدود 30دقیقه با آب و نمک بپزید و درحین پخت، کف روی آن‌را بردارید. پس‌ازاین‌که برنج کاملاً پخت و اصطلاحاً شکفته‌شد، خلال‌بادام و زعفران را بیافزایید تا زعفران خوب رنگ بازکند. پس‌از این‌مرحله، شکر و گلاب را بیافزایید و اجازه‌دهید به قوام لازم برسد و در پایان، کره را درون دیگ بریزید و اجازه‌دهید 15 دقیقه دیگر طبخ‌شود.
اکنون آن را به‌ظرف دل‌خواه منتقل‌کنید و با دارچین نوش‌جان‌کنید.

 اگر درون آبی که برنج را خیس‌می‌کنید، چند قاشق گلاب بریزید یا بادام را با گلاب بخیسانید، عطر و طعم بهتری را تجربه‌خواهیدکرد.

 به کوشش: بانو زینب عباسی

طبیعت شله‌زرد کمی گرم و تر است و گزینه خوبی برای افطارهای سبک در روزه داری روزهای بلند سال است.

با توجه‌به میزان زعفران در شله‌زرد، بانوان باردار در سه‌‌‌ماه اول، بهتر است در مصرف آن احتیاط بیشتری داشته‌باشند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

  •  همراهی زعفران موجب تقویت آثار قلبی شله‌زرد چون شادی‌آوری، آرام‌بخشی و تقویت قلب می‌شود. دارچین هم گزینه هوشمندانه‌ای است که موجب هضم بهتر این خوراک و پیشگیری از نفخ و سنگینی معده می‌شود.
  •  همراهی خلال‌ پسته و بادام نیز انرژی‌زاست و موجب تقویت کبد، مغز، پوست و مو می‌شود.

 شله‌زرد خوراکی مفید برای کودکان، سالمندان، مادران باردار و بانوان شیرده، دانش آموزان و دانشجویان و افراد کم‌بنیه و افسرده است.

 

Author : Md Tahmidur Rahman

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Excepturi doloribus unde molestias laborum delectus adipisci, eos repellat in debitis cum impedit numquam, architecto, facilis.

نظرات شما