شلهزرد خوراکی لطیف و زود هضم است که موجب تقویت عمومی بدن ، انرژیزایی و خونسازی ، رفع خشکیها و... میگردد.
مناسب برای: 8-9 پیاله کوچک
برنج را حدود 30دقیقه با آب و نمک بپزید و درحین پخت، کف روی آنرا بردارید. پسازاینکه برنج کاملاً پخت و اصطلاحاً شکفتهشد، خلالبادام و زعفران را بیافزایید تا زعفران خوب رنگ بازکند. پساز اینمرحله، شکر و گلاب را بیافزایید و اجازهدهید به قوام لازم برسد و در پایان، کره را درون دیگ بریزید و اجازهدهید 15 دقیقه دیگر طبخشود.
اکنون آن را بهظرف دلخواه منتقلکنید و با دارچین نوشجانکنید.
اگر درون آبی که برنج را خیسمیکنید، چند قاشق گلاب بریزید یا بادام را با گلاب بخیسانید، عطر و طعم بهتری را تجربهخواهیدکرد.
به کوشش: بانو زینب عباسی
طبیعت شلهزرد کمی گرم و تر است و گزینه خوبی برای افطارهای سبک در روزه داری روزهای بلند سال است.
شلهزرد خوراکی مفید برای کودکان، سالمندان، مادران باردار و بانوان شیرده، دانش آموزان و دانشجویان و افراد کمبنیه و افسرده است.
با توجهبه میزان زعفران در شلهزرد، بانوان باردار در سهماه اول، بهتر است در مصرف آن احتیاط بیشتری داشتهباشند.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی