مصرف غذاهای سنگین در ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی ایرانی

  • 13 فروردین 1401
  • (1815 مشاهده)

دستگاه گوارش انسان، در ماه‌های گرم سال ضعیف می‌شود.

در طول روزه‌داری نیز معده در اثر گرسنگی و تشنگی، دچار افزایش حرارت و کاهش رطوبت می‌گردد. این عوامل همگی موجب ضعف هضم در معده در پایان ساعات روزه‌داری‌های روزهای بلند سال می‌شوند. 
اینجاست که توصیه‌های غذایی پزشکی پارسی، با نگاهی عمیق و همه‌جانبه وارد عمل می‌شود. 
پس غذاهای سنگین چون: 
کله‌پاچه، آش رشته، آبگوشت، هلیم و حتی فسنجان که هم برای دستگاه گوارش ضعیف‌شده ما باری گران‌اند و هم موجب گرسنه‌نشدن و سبک‌نشدن تا وعده بعدی می‌گردند، برای رمضان و به‌ویژه وعده افطار خوب نیستند. 

اما در مقابل،‌ خورش‌ها، به عنوان منحصربه‌فردترین خوراک‌های ایرانی با طراحی بسیار حکیمانه و هوشمندانه، خوراک‌های خوبی برای وعده‌های سحر و افطار هستند.

به‌ویژه اگر در آنها از چاشنی‌هایی چون تمرهندی، آلوبخارا و زرشک استفاده شود. می‌توان گفت خورش‌ها، شبیه جوشانده‌های گیاهی هستند که به علت زیاد پختن، از ارزش دوایی آنها کم شده و بیشتر غذا هستند. 

ولی اگر اصراری به خوردن شام داشته‌‌باشید، با فاصله حدود 1-2 ساعت پس از افطار، و با حجم کم، قابل مصرف‌اند. 

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

یادمان باشد که عدم توجه به اصول خوردن و آشامیدن در رمضان پس از چند روزی موجب درد معده، ترش کردن، کسالت و سنگینی و... می‌شود و تعداد زیادی از شهروندان را به درمانگاه‌ها و مطب‌های پزشکان می‌کشاند. 

 

نظرات شما