طرز تهیه کیک کدو حلوایی با تدابیر طب سنتی ایرانی

  • 30 مهر 1400
  • (1873 مشاهده)
کیک کدو حلوایی و طرز تهیه آن

بهتر است انواع کدو، به‌تنهایی خورده‌نشوند چون می‌توانند سوءمزاج‌های احتمالی معده و کبد را تشدید‌کنند. به‌همین‌سبب، توصیه‌شده که کدوحلوایی پخته، با پودر نبات، شکر یا عسل میل ‌شود. کدوی اصلاح‌شده (مانند ترکیب این کیک)، مقوی مغز و تولیدکننده خون خوب خواهد بود.

مواد لازم

  • آرد: 2 پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • پوره کدوحلوایی: 1 لیوان
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • بکینگ‌پودر: 1 قاشق مرباخوری سرپُر
  • وانیل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • دارچین: نصف قاشق مرباخوری
  • کره: 100 گرم (در دمای اتاق)
  • روغن مایع: نصف پیمانه
  • پودر گردو: 3-4 قاشق غذاخوری
  • ماست چکیده یا خامه: 3 قاشق‌غذاخوری

مناسب برای: ۸ نفر

 طرز تهیه

برای تهیه پوره کدو حلوایی، پوست حدود ۵۰۰گرم کدوحلوایی را جداکنید و آب‌پز یا بخارپز کنید. وقتی کدو خوب پخت و بی‌آب شد، آن را با گوشت‌کوب بکوبید یا رنده‌کنید و معادل یک لیوان پیمانه‌کرده، کناربگذارید.
اکنون درون کاسه بزرگی، تخم‌مرغ، شکر، وانیل و دارچین را با همزن حدود 10-5دقیقه بزنید تا مایه نرم و لطیفی حاصل‌شود. سپس کره، روغن، ماست و کدوحلوایی را بیافزایید و با همزن به‌صورت دورانی و آرام، از یک‌طرف هم‌بزنید.
در ظرفی دیگر، آرد و بیکینگ‌پودر را مخلوط‌کرده، سه‌بار الک‌کنید، و طی چندمرحله کم‌کم با الک به مخلوط بالا بیافزایید تا آرد گلوله نشود. آن را از یک‌طرف هم‌بزنید و در آخر، گردوی خُردشده که با کمی آرد آغشته‌شده را بیافزایید.
کمی آرد و یک‌قاشق کره آب‌شده را در یک کاسه مخلوط‌کنید تا خمیر نرمی به‌دست‌آید و این مخلوط را به کف قالب کیک بزنید تا پس‌از پخت کیک، راحت جداشود. اکنون مایه کیک را درون قالب موردنظر‌تان بریزید به‌گونه‌ای‌که حدود یک‌سوم قالب خالی باشد و جا برای پف کیک داشته‌باشد.
فر را ازپیش روی ۱۸۰درجه سانتیگراد، حدود ۳۰دقیقه گرم‌کنید و قالب را در طبقه وسط فر قراردهید و حدود 50-40دقیقه زمان‌دهید، تا کیک خوب پخته‌شود. برای امتحان پخت، یک خلال دندان را داخل کیک بزنید؛ اگر چیزی به آن نچسبید، کیک شما آماده‌ است. کیک را از فر خارج‌کنید و پس‌ازاینکه خوب خنک شد، برش‌بزنید.

  •  بهتر است برای تهیه این کیک، از قالبی که وسط آن سوراخ باشد استفاده‌کنید. البته از قالب‌های کیک‌های فنجانی نیز می‌توانید برای تهیه این کیک مقوی و خوشمزه بهره‌ببرید.
  • گردوها را ابتدا با آرد آغشته‌کنید و سپس به مایه کیک بیافزایید تا در مایه کیک ته‌نشین نشوند یا از گردوی چرخ‌شده استفاده‌بفرمایید. درصورت‌تمایل، می‌توانید از انواع مغز‌های موجود در منزل بهره‌ببرید.
  • درصورت تمایل به پخت کیک روی گاز، یک قابلمه بزرگ را روی شعله کم که با آن برنج دم‌‌می‌کنید، قراردهید. کف قابلمه، یک توری یا کاسه فلزی قراردهید تا قالب شما از کف فاصله داشته‌باشد. قالب را درون قابلمه روی پایه فلزی بگذارید و درِ قابلمه را دم‌کنی بگذارید. حدود 50-40دقیقه زمان نیاز دارید تا کیک شما در این فر خانگی پخته‌شود. البته باید خودتان در اواخر پخت، کیک را چک‌کنید.

 به کوشش: بانو زینب عباسی

کیک کدو حلوایی با طب ایرانی

کدو حلوایی کمی سردوتر است؛ ولی زمانی‌که رسیده و شیرین باشد، اگر با آب خیلی‌کم، پخته یا بخارپز شود، طبیعت معتدلی خواهدداشت. در منابع طب ایرانی نیز بیشتر توصیه‌شده بخار‌پز شود یا با فر پخته‌شود.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

  • کدوی اصلاح‌شده (مانند ترکیب این حلوا)، مقوی مغز و تولیدکننده خون خوب است؛ منبع خوبی از ویتامین‌های A، C ، E، کولین، نیاسین، پتاسیم و کلسیم است و به‌خاطر فیبر فراوان، برای بیماران قلبی و مبتلابه پرفشاری خون، اضافه‌وزن، یبوست و سرماخوردگی، بسیارسودمند باشد.
نظرات شما