بهتر است انواع کدو، بهتنهایی خوردهنشوند چون میتوانند سوءمزاجهای احتمالی معده و کبد را تشدیدکنند. بههمینسبب، توصیهشده که کدوحلوایی پخته، با پودر نبات، شکر یا عسل میل شود. کدوی اصلاحشده (مانند ترکیب این کیک)، مقوی مغز و تولیدکننده خون خوب خواهد بود.
مناسب برای: ۸ نفر
برای تهیه پوره کدو حلوایی، پوست حدود ۵۰۰گرم کدوحلوایی را جداکنید و آبپز یا بخارپز کنید. وقتی کدو خوب پخت و بیآب شد، آن را با گوشتکوب بکوبید یا رندهکنید و معادل یک لیوان پیمانهکرده، کناربگذارید.
اکنون درون کاسه بزرگی، تخممرغ، شکر، وانیل و دارچین را با همزن حدود 10-5دقیقه بزنید تا مایه نرم و لطیفی حاصلشود. سپس کره، روغن، ماست و کدوحلوایی را بیافزایید و با همزن بهصورت دورانی و آرام، از یکطرف همبزنید.
در ظرفی دیگر، آرد و بیکینگپودر را مخلوطکرده، سهبار الککنید، و طی چندمرحله کمکم با الک به مخلوط بالا بیافزایید تا آرد گلوله نشود. آن را از یکطرف همبزنید و در آخر، گردوی خُردشده که با کمی آرد آغشتهشده را بیافزایید.
کمی آرد و یکقاشق کره آبشده را در یک کاسه مخلوطکنید تا خمیر نرمی بهدستآید و این مخلوط را به کف قالب کیک بزنید تا پساز پخت کیک، راحت جداشود. اکنون مایه کیک را درون قالب موردنظرتان بریزید بهگونهایکه حدود یکسوم قالب خالی باشد و جا برای پف کیک داشتهباشد.
فر را ازپیش روی ۱۸۰درجه سانتیگراد، حدود ۳۰دقیقه گرمکنید و قالب را در طبقه وسط فر قراردهید و حدود 50-40دقیقه زماندهید، تا کیک خوب پختهشود. برای امتحان پخت، یک خلال دندان را داخل کیک بزنید؛ اگر چیزی به آن نچسبید، کیک شما آماده است. کیک را از فر خارجکنید و پسازاینکه خوب خنک شد، برشبزنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
کدو حلوایی کمی سردوتر است؛ ولی زمانیکه رسیده و شیرین باشد، اگر با آب خیلیکم، پخته یا بخارپز شود، طبیعت معتدلی خواهدداشت. در منابع طب ایرانی نیز بیشتر توصیهشده بخارپز شود یا با فر پختهشود.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی