طبیعت این نوشیدنی، گرم و بهویژه برای فصول سرد سال، بسیارمناسب است ولی بهسبب لطافتی که دارد، در دیگر فصول هم بهعنوان یک میانوعده مقوی یا یک وعده سبک زودهضم، توصیه میشود.
از خواص این اسموتی خوشمزه میتوانگفت:
- رطوبت خوب و ملایمی برای بدن فراهممیآورد و برای تقویت مغز، قلب کبد و معده مناسب است.
- خونساز است و برای افزایش انرژی و تقویت بدن و همچنین رفع یبوست گوارشی نافع است.
- درمان خوبی برای مشکلات پوست و مو و دستگاه گوارش، بهویژه در فصول تابستان و پاییز، است.
- کاهنده اضطراب است و کیفیت خواب را بهبود میبخشد.
با توجهبه مجموعه خواص، انتخاب خوبی بهعنوان وعده یا میانوعده غذایی برای بیماران مبتلا به کرونا یا دوره نقاهت پساز آن است.
این اسموتی به افراد زیر بیشتر توصیهمیشود:
- کودکان سن رشد و وزنگیری، جهت افزایش قد و توده عضلانی
- بانوان دچار مشکلات قاعدگی
- بانوان در سنین میانسالی و یائسگی که نگران پوکیاستخوان هستند
- سالمندان جهت کمکبه بهبود درد و خشکی مفاصل و پیشگیریاز آلزایمر و کمتوانی
- افرادی که دوستدارند با کاهش نشاسته دریافتی، وزن و سایز کمکنند
مواد لازم
- برگ ریحان: ۰/۵ لیوان
- شیر بادام: ۱ لیوان
- انبه: ۱ عدد
مناسب برای: 2 نفر
طرز تهیه
همه مواد را در پارچ دستگاه مخلوطکن یا غذاساز بریزید و با دور تند، خوب باهم ترکیبکنید تا صاف و یکدست شود. اکنون نوشیدنی شما آمادهاست و میتوانید نوشجان کنید.
- برای اینکه نوشیدنی گوارا و در عینحال سالمی داشتهباشید، همه اجزای اسموتی را پیشاز تهیه، در یخچال خنککنید تا مانند برخی اسموتیها، نیاز به استفاده از یخ نباشد.
- در فصول دیگر که انبه در بازار موجود نیست، میتوانید از موز به جای آن بهرهببرید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
افراد دارای معده خیلیگرم و همچنین غلظت خون بالا، بهتر است در مصرف اسموتی ریحان احتیاطکنند.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی