خرفه طبیعت کمیسرد دارد و منبع غنی امگا3 و منبع خوبی از ویتامینهای آ و ث، منیزیم، مس و پتاسیم است.
در مطالعات مختلف، آثار تقویت سیستمایمنی، آثار ضد سرطان بویژه سرطانریه و خواص آنتیاکسیدانی خرفه ثابت شدهاست.
پودرقند را بههمراه کره یا روغنحیوانی، حدود 3 دقیقه همبزنید تا سبک شود و با زرده تخممرغ، هِل و گلاب مخلوطکنید. سفیده تخممرغ را در ظرفی جدا 3-5 دقیقه از یکسمت تند همبزنید تا پُفکند و از ظرف جدانشود و با مخلوط بالا ترکیبکنید. سپس کمکم آرد برنج را بریزید تا مخلوطشوند و در پایان مواد را با دست وَرز دهید.
اجازهدهید خمیر 2 ساعت در دمایمحیط استراحتکند و سپس آنرا بهشکل گلولههای کوچک، در دستتان گِردکنید. آنها را با مُهر نانبرنجی یا حتی دست، صافکنید و کمی تخمخرفه روی آن بپاشید و روی کاغذ روغنی قراردهید.
برای پخت نانبرنجی به دو روش میتوانید عملکنید:
برای اطمینان از حرارت، دقتکنید که پساز حدود 10 دقیقه، زیر نانبرنجیها کمی تغییررنگ میدهد. پساز سردشدن، نانبرنجیها آماده است تا نوشجان کنید.
برای بهترشدن کیفیت خمیر نیز میتوانید 3 مرتبه خمیر را از چرخگوشت ردکنید.
برای استفاده از انواع کره یا روغن حیوانی، دوغِ کره را حتماً جداکنید.
با نگاهی به کانال تلگرام دکتر مجید انوشیروانی
به کوشش: بانو زینب عباسی
خُرفه خام، بهخاطر داشتن اِگزالات، در مبتلایان سنگهایادراری، احتیاط مصرف دارد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی