طرز تهیه نان‌ برنجی با تدابیر طب سنتی ایرانی

  • 11 آذر 1400
  • (1113 مشاهده)
نان برنجی غنی از ویتامین ها

خرفه طبیعت کمی‌سرد دارد و منبع غنی امگا3 و منبع خوبی از ویتامین‌های آ و ث، منیزیم، مس و پتاسیم است.

در مطالعات مختلف، آثار تقویت سیستم‌ایمنی، آثار ضد سرطان بویژه سرطان‌ریه و خواص آنتی‌اکسیدانی خرفه ثابت شده‌است.

خُرفه خام، به‌خاطر داشتن اِگزالات، در مبتلایان سنگ‌های‌ادراری، احتیاط مصرف دارد.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

نان برنجی مقوی

مواد لازم

  • آرد برنج: 250 گرم، اَلک‌شده
  • پودر قند: 90 گرم، اَلک‌شده
  • زرده تخم‌مرغ: 1 عدد
  • سفیده تخم‌مرغ: نیم عدد
  • کره یا روغن حیوانی: 100 گرم
  • پودر هل: نیم قاشق‌‌چایخوری
  • گلاب: 3-6 قاشق‌غذاخوری
  • تخم‌خُرفه و زعفران: به‌میزان دلخواه

 طرز تهیه

پودرقند را به‌همراه کره یا روغن‌حیوانی، حدود 3 دقیقه هم‌بزنید تا سبک شود و با زرده تخم‌مرغ، هِل و گلاب مخلوط‌کنید. سفیده تخم‌مرغ را در ظرفی جدا 3-5 دقیقه از یک‌سمت تند هم‌بزنید تا پُف‌کند و از ظرف جدانشود و با مخلوط بالا ترکیب‌کنید. سپس کم‌کم آرد برنج را بریزید تا مخلوط‌شوند و در پایان مواد را با دست وَرز دهید.

  • در صورت تمایل، مواد را نصف‌کنید و به‌نیمی از آن، زعفران دم‌کرده بیفزایید.

اجازه‌دهید خمیر 2 ساعت در دمای‌محیط استراحت‌کند و سپس آن‌را به‌شکل گلوله‌های کوچک، در دستتان گِردکنید. آن‌ها را با مُهر نان‌برنجی یا حتی دست، صاف‌کنید و کمی تخم‌خرفه روی آن بپاشید و روی کاغذ روغنی قراردهید.

 برای پخت نان‌برنجی به دو روش می‌توانید عمل‌کنید:

  1. نان‌برنجی‌ها را در فر که از 20 دقیقه پیش، با حرارت 180-200 درجه سانتیگراد گرم‌کرده‌اید، قراردهید و حدود 20 دقیقه بسته‌به نوع فِر، زمان‌دهید تا پخته‌شوند.
  2. می‌توانید در یک قابلمه که در آن کامل بسته‌می‌شود، کاسه‌ای کف آن قراردهید تا وقتی سینی نان‌برنجی را درونش قرار‌می‌دهید، از کف ظرف فاصله داشته‌باشد و روی شعله متوسط گاز، 20 دقیقه اجازه‌دهید تا فضای ظرف مانند فر گرم شود. بعد سینی نان‌برنجی‌ها را روی کاسه قراردهید و 20 دقیقه با حرارت متوسط اجازه‌دهید تا نان برنجی‌ها پخته‌شوند.

 برای اطمینان از حرارت، دقت‌کنید که پس‌از حدود 10 دقیقه، زیر نان‌برنجی‌ها کمی تغییررنگ می‌دهد. پس‌از سردشدن، نان‌برنجی‌ها آماده است تا نوش‌جان کنید.

 برای بهترشدن کیفیت خمیر نیز می‌توانید 3 مرتبه خمیر را از چرخ‌گوشت ردکنید.

 برای استفاده از انواع کره یا روغن حیوانی، دوغِ کره را حتماً جداکنید.

با نگاهی به کانال تلگرام دکتر مجید انوشیروانی

 به کوشش: بانو زینب عباسی

نظرات شما