طرز تهیه خوراک کرفس و آلو به روش طب سنتی ایرانی

  • 21 آذر 1401
  • (1202 مشاهده)
خوراک کرفس و آلو

خوراک کرفس‌آلو، سنگین نیست و اگر به‌اندازه و به‌همراه کمی نان برشته یا برنج خوب‌پخته میل‌شود، زودهضم بوده، به تقویت معده و کبد کمک‌می‌کند و تأثیر خون‌سازی نیز دارد.

مواد لازم

  1. گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم، خورشتی
  2. ساقه کرفس: ۶۰۰‌گرم، خرد‌شده
  3. برگ کرفس: ۲۰۰ گرم، ساطوری
  4. جعفری: ۱۰۰-۱۵۰ گرم، ساطوری
  5. نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
  6. سیر: ۱ حبه، رنده‌شده
  7. پیاز: ۱ عدد متوسط، نگینی
  8. آلو خورشتی: حدود ۱۵-۱۸ عدد، خیسانده
  9. نمک، فلفل‌سیاه، زردچوبه: به میزان لازم
  10. زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  11. آب نارنج: به میزان دلخواه
  12. روغن: به میزان لازم

مناسب برای: ۵-۶ نفر

طرز تهیه

پیاز نگینی، سیر رنده‌شده و گوشت خورشی را درون تابه بریزید و با درِ بسته، حدود ۱۵-۲۰ دقیقه زمان‌بدهید تا گوشت آب‌بیاندازد و پس‌از پخت مختصر و اتمام آب، به روغن بیفتد. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را بیافزایید و تفت‌دهید.
همزمان در ظرفی دیگر، ساقه‌های خرد‌شده کرفس را همراه جعفری و برگ‌های ساطوری کرفس، درون تابه بریزید، در تابه را بگذارید و حدود ۳۰دقیقه با همان بخار حاصل از آب سبزیجات، بپزید و البته چندباری سبزی‌ها را هم‌بزنید.
پس‌از تبخیر کامل آب مخلوط، کمی روغن و نعنا خشک را بیافزایید و مواد را حدود ۵‌دقیقه در روغن تفت‌دهید.
اکنون مخلوط سبزیجات را درون دیگ گوشت بریزید و ۱ لیوان آب بیافزایید و بگذارید روی حرارت خیلی‌کم، خوب بپزد و آب آن کم‌شود.
حدود ۲۰دقیقه پیش‌از پایان پخت، آلو، آب نارنج، زعفران دم‌کرده و نمک را بیافزایید و غذا را بچشید تا مزه آن طبق ذائقه شما باشد.

  • آب این غذا بسیارکم است و وقتی به روغن افتاد، غذا آماده است. می‌توانید آن را با نان یا برنج نوش‌جان بفرمایید.

به کوشش: بانو زینب عباسی

خوراک کرفس آلو

طبیعت این خوراک گرم به‌اعتدال است و گزینه خوبی برای فصل زمستان به‌شمارمی‌آید؛ گرچه مصرف آن در دیگر فصول هم منعی ندارد.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

 

نظرات شما