خوراک کرفسآلو، سنگین نیست و اگر بهاندازه و بههمراه کمی نان برشته یا برنج خوبپخته میلشود، زودهضم بوده، به تقویت معده و کبد کمکمیکند و تأثیر خونسازی نیز دارد.
مناسب برای: ۵-۶ نفر
پیاز نگینی، سیر رندهشده و گوشت خورشی را درون تابه بریزید و با درِ بسته، حدود ۱۵-۲۰ دقیقه زمانبدهید تا گوشت آببیاندازد و پساز پخت مختصر و اتمام آب، به روغن بیفتد. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را بیافزایید و تفتدهید.
همزمان در ظرفی دیگر، ساقههای خردشده کرفس را همراه جعفری و برگهای ساطوری کرفس، درون تابه بریزید، در تابه را بگذارید و حدود ۳۰دقیقه با همان بخار حاصل از آب سبزیجات، بپزید و البته چندباری سبزیها را همبزنید.
پساز تبخیر کامل آب مخلوط، کمی روغن و نعنا خشک را بیافزایید و مواد را حدود ۵دقیقه در روغن تفتدهید.
اکنون مخلوط سبزیجات را درون دیگ گوشت بریزید و ۱ لیوان آب بیافزایید و بگذارید روی حرارت خیلیکم، خوب بپزد و آب آن کمشود.
حدود ۲۰دقیقه پیشاز پایان پخت، آلو، آب نارنج، زعفران دمکرده و نمک را بیافزایید و غذا را بچشید تا مزه آن طبق ذائقه شما باشد.
به کوشش: بانو زینب عباسی
طبیعت این خوراک گرم بهاعتدال است و گزینه خوبی برای فصل زمستان بهشمارمیآید؛ گرچه مصرف آن در دیگر فصول هم منعی ندارد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی