طرز تهیه خورش عناب و بادام به روش طب سنتی

  • 20 آبان 1401
  • (1001 مشاهده)
خورش عناب بادام

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی چرخ‌کرده: ۵۰۰گرم
  • پیاز: ۱عدد ساطوری + ۱عدد رنده‌شده
  • سیر له‌شده: ۳-۴حبه
  • عناب تازه یا خیسانده: ۱پیمانه
  • بادام درختی ایرانی پوست‌گرفته: ۱پیمانه
  • لپه پخته: نیم‌پیمانه
  • نعنا خشک: ۲-۱قاشق غذاخوری
  • رب انار: نیم‌پیمانه
  • گردوی خُردشده: ۱پیمانه
  • کره یا روغن کنجد: به میزان لازم
  • آرد: ۳-۲قاشق غذاخوری
  • نعناداغ و سیرداغ: درصورت تمایل
  • نمک، زردچوبه، فلفل: به میزان لازم
  • شیره انگور: درصورت تمایل

طرز تهیه

  یک قاشق آرد را به‌همراه نمک، فلفل و کمی‌زردچوبه روی گوشت بپاشید و گوشت را با پیاز رنده‌شده آب‌گرفته، 5-4دقیقه ورزدهید. سپس دست خود را در کاسه‌ای آب زده و گوشت را به‌صورت کوفته‌هایی به درشتی گردو درآورید. کوفته‌ها را در کمی آرد، غلتانده و با کمی کره‌حیوانی یا روغن کنجد تفت‌دهید تا خودشان را بگیرند و کناربگذارید.
در همان روغن، پیاز ساطوری را تفت‌دهید تا طلایی شود. سپس سیر له‌شده و ادویه‌ها و گردو را افزوده، کمی تفت‌دهید و سپس رب انار، شیره انگور و لپه را با ۲پیمانه آب، در ظرف بریزید و بگذارید تا به‌جوش‌بیاید. سپس کوفته‌ها را به آن بیفزایید، شعله اجاق را کم‌کرده، در دیگ را بسته و بگذارید خورش، ۱ساعت با حرارت ملایم بپزد.
پس‌از ۱ساعت، عناب، بادام‌های پوست‌گرفته و نعنای خشک را بیفزایید و پس‌از تنظیم مزه آن، در دیگ را نیمه‌باز بگذارید تا خورش روی حرارت کم، به روغن بنشیند و جابیفتد. می‌توانید هنگام کشیدن خورش، آن را با نعناداغ و سیرداغ آرایش‌کنید.
مزه این خورش بستگی به ذائقه شما دارد و می‌توانید میزان رب انار و شیره انگور (یا عسل) را خودتان تنظیم‌کنید.  

 

به کوشش: بانو زینب عباسی

طبیعت این خورش، نسبتاًمعتدل است و همه افراد می‌توانند در فصول مختلف از آن بهره‌ببرند ولی مصرف آن در تابستان و پاییز بیشتر توصیه‌می‌شود. این خوراک ایرانی خوشمزه، مقوی عمومی بدن و سیستم ایمنی، مقوی پوست و موها، مقوی دستگاه گوارش و کبد، و مقوی نیروی جنسی است و خواص آرام‌بخشی و ضدالتهابی نیز دارد.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

  • برای خوش‌عطرشدن این خورش، می‌توان از دارچین، هل و اندکی میخک به‌عنوان ادویه بهره‌برد.

 





 

نظرات شما