یک قاشق آرد را بههمراه نمک، فلفل و کمیزردچوبه روی گوشت بپاشید و گوشت را با پیاز رندهشده آبگرفته، 5-4دقیقه ورزدهید. سپس دست خود را در کاسهای آب زده و گوشت را بهصورت کوفتههایی به درشتی گردو درآورید. کوفتهها را در کمی آرد، غلتانده و با کمی کرهحیوانی یا روغن کنجد تفتدهید تا خودشان را بگیرند و کناربگذارید.
در همان روغن، پیاز ساطوری را تفتدهید تا طلایی شود. سپس سیر لهشده و ادویهها و گردو را افزوده، کمی تفتدهید و سپس رب انار، شیره انگور و لپه را با ۲پیمانه آب، در ظرف بریزید و بگذارید تا بهجوشبیاید. سپس کوفتهها را به آن بیفزایید، شعله اجاق را کمکرده، در دیگ را بسته و بگذارید خورش، ۱ساعت با حرارت ملایم بپزد.
پساز ۱ساعت، عناب، بادامهای پوستگرفته و نعنای خشک را بیفزایید و پساز تنظیم مزه آن، در دیگ را نیمهباز بگذارید تا خورش روی حرارت کم، به روغن بنشیند و جابیفتد. میتوانید هنگام کشیدن خورش، آن را با نعناداغ و سیرداغ آرایشکنید.
مزه این خورش بستگی به ذائقه شما دارد و میتوانید میزان رب انار و شیره انگور (یا عسل) را خودتان تنظیمکنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
طبیعت این خورش، نسبتاًمعتدل است و همه افراد میتوانند در فصول مختلف از آن بهرهببرند ولی مصرف آن در تابستان و پاییز بیشتر توصیهمیشود. این خوراک ایرانی خوشمزه، مقوی عمومی بدن و سیستم ایمنی، مقوی پوست و موها، مقوی دستگاه گوارش و کبد، و مقوی نیروی جنسی است و خواص آرامبخشی و ضدالتهابی نیز دارد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی