جناب محمدبن زکریای رازی در کتاب اغذیه مینویسد: بادام، در گرمی، معتدل است ولی هضم آن بهکندی انجاممیشود. برای سینه و ریهها، نافع و برای ورم مثانه و رودهها نیز مفید است.
خواص بادام:
- منبع سرشار از منیزیم، مس، فسفر و ویتامینهای E و B2 است.
- مقوی قوای بدنی، بینایی و جنسی است.
- نیروهای سهگانه بدن در قلب، مغز و کبد را حفظمیکند.
- ضد خشکیهاست و موجب خوشرنگی و لطافت در پوست و مو میشود.
- در درمان سرفه، تنگینفس، زخمهای روده و مثانه و همچنین در کمک به رفع یبوست، میتواند بسیارمؤثر باشد.
- بهبوددهنده حافظه است؛ بهویژه برای افرادی که دچار آلزایمر یا در معرض آن هستند، دانشآموزان و افرادی که فعالیت فکری زیادی دارند و....
- گزینه بسیارمناسبی برای کمک به رشدونمو کودکان، غذایی لطیف و مقوی برای سالمندان (بهویژه به شکل حریره) و افزاینده خوب شیر مادران شیرده است.
بادام ایرانی، با مزاج گرم و تر خود، میتواند گزینه مناسبی برای تغذیه در روزهای سرد و خشک پاییزی باشد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی