زیتون، خواص آنتیاکسیدانی، ضددیابتی، ضدسرطانی، ضدمیکروبی، کاهش فشار خون، محافظت قلب و عروق و... دارد.
موارد احتیاط:
- زیتون را تنها باید همراه غذا خورد تا ترکیبات فنلی آن، بهخوبی جذب و آثار مغذی آن ظاهرشود.
- ماده مؤثره زیتون، از ترکیبات فنلی است که در زیتونسبز فراوان است ولی در زیتون تیرهشده، زیتون کنسروی و شور، و روغنزیتون تصفیهشده تقریباً وجودندارد! این ماده مؤثره که خواص پرشمار زیتون را موجبمیشود، در روغنزیتون فرابکر (تصفیهنشده و بودار) وجوددارد و با تصفیهشدن، حذف میشود.
- زیتون وقتی بهتنهایی خوردهشود، دیرهضم است و میتواند سودا تولیدکند.
زیتون و سبزیخوردن، تنها مواردی هستند که مصرف آنها در کنار غذا، عموماً منعی ندارد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی