خواص و موارد احتیاط آلبالو در طب سنتی ایرانی

  • 01 آبان 1400
  • (1769 مشاهده)

آلبالو برای بیشتر افراد با انواع مزاج‌ها، به‌شرط "رعایت تعادل در مصرف"، سودمند است.

نام آلبالو در کتب مفرده‌شناسی، قراصیای ترش است.
 آلبالو هم جزو میوه‌هایی است که اگر ترش و نیم‌رس باشد، طبیعت آن سردوخشک است و اگر شیرین و رسیده شود، رو به گرمی و تری معتدل می‌رود.

  خواص آلبالو (به‌ویژه آلبالو رسیده):

  • تقویت معده و کبد گرم
  • کاهش تهوع
  • کاهش تلخی دهان ناشی‌از برگشت صفرا به معده
  • کاهش سوزش‌‌ادرار ناشی از حرارت و گرمی مزاج

  • آلبالو، به‌ویژه اگر مزّه آن مایل‌به ترش باشد، برای کاهش تشنگی و مقابله با گرمازدگی و رفع علائم آن بسیارمفید است.
  •  مصرف آب آلبالوی تازه به‌جای آب یا چای، در روزهای گرم سال، برای کاهش فشارخون بالا، کارآمد است.
  •  خوردن آلبالوی رسمی رسیده، برای بهبود پسوریازیس پوستی، به‌ویژه اگر التهاب و خارش زیاد داشته‌باشد، بسیارسودمند است.

موارد احتیاط

  •  بهتر است سردمزاجان به‌ویژه دارندگان مزاج سردوخشک، در مصرف آلبالو به‌ویژه ترش آن، احتیاط بیشتری به‌خرج‌دهند.
  •  خوردن آب‌آلبالو، به‌ویژه آلبالوی‌ترش، جزو موارد ممنوع برای بانوان بارداری است که در اوایل بارداری، دچار خونریزی و لک‌بینی هستند.
  • بیماران‌کلیوی و افرادی که باید رژیم کم‌ پتاسیم داشته‌باشند، حتماً در مصرف آلبالو احتیاط‌کنند.
  • کسانی که ضعف گوارش، سوزش‌معده و ریفلاکس دارند هم باید از مصرف زیاد آلبالوی‌ترش بپرهیزند.

مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج آلبالو، عسل است.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

نظرات شما