آلبالو برای بیشتر افراد با انواع مزاجها، بهشرط "رعایت تعادل در مصرف"، سودمند است.
نام آلبالو در کتب مفردهشناسی، قراصیای ترش است.
آلبالو هم جزو میوههایی است که اگر ترش و نیمرس باشد، طبیعت آن سردوخشک است و اگر شیرین و رسیده شود، رو به گرمی و تری معتدل میرود.
خواص آلبالو (بهویژه آلبالو رسیده):
- تقویت معده و کبد گرم
- کاهش تهوع
- کاهش تلخی دهان ناشیاز برگشت صفرا به معده
- کاهش سوزشادرار ناشی از حرارت و گرمی مزاج
- آلبالو، بهویژه اگر مزّه آن مایلبه ترش باشد، برای کاهش تشنگی و مقابله با گرمازدگی و رفع علائم آن بسیارمفید است.
- مصرف آب آلبالوی تازه بهجای آب یا چای، در روزهای گرم سال، برای کاهش فشارخون بالا، کارآمد است.
- خوردن آلبالوی رسمی رسیده، برای بهبود پسوریازیس پوستی، بهویژه اگر التهاب و خارش زیاد داشتهباشد، بسیارسودمند است.
موارد احتیاط
- بهتر است سردمزاجان بهویژه دارندگان مزاج سردوخشک، در مصرف آلبالو بهویژه ترش آن، احتیاط بیشتری بهخرجدهند.
- خوردن آبآلبالو، بهویژه آلبالویترش، جزو موارد ممنوع برای بانوان بارداری است که در اوایل بارداری، دچار خونریزی و لکبینی هستند.
- بیمارانکلیوی و افرادی که باید رژیم کم پتاسیم داشتهباشند، حتماً در مصرف آلبالو احتیاطکنند.
- کسانی که ضعف گوارش، سوزشمعده و ریفلاکس دارند هم باید از مصرف زیاد آلبالویترش بپرهیزند.
مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج آلبالو، عسل است.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی