طرز تهیه شیربرنج به روش طب سنتی ایرانی

  • 12 مهر 1402
  • (1643 مشاهده)
شیربرنج

شیربرنج، اگر کاملاً پخته و یک‏دست شود، غذای بسیار خوبی برای افزایش وزن کودکان و افراد لاغر است و ضمن افزایش توان جسمی و ذهنی و بهبود وضعیت خواب، باعث خوش‌رنگی پوست نیز می‏‌شود.

مواد لازم

  1. شیر: ۳ لیتر
  2. برنج: ۱ پیمانه
  3. خلال بادام: ۳ قاشق غذاخوری
  4. گلاب: نصف پیمانه
  5. نمک: کمی
  6. کره: ۵۰ گرم
  7. هل یا عرق هل: درصورت تمایل

مناسب برای: 4 نفر

طرز تهیه

برنج را با نمک، چندساعت بخیسانید و سپس آب را خالی‌کرده، برنج را در دست بفشارید تا کمی خُردشود.
برنج و شیر را روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب بپزد و بازشود. پس‌ازآنکه برنج لعاب‌داد و نرم‌شد، خلال بادام، گلاب و کره را بیفزایید و مدام هم‌بزنید تا ته‌نگیرد ولی خوب جابیفتد و به قوام دلخواه برسد. 
نوش‌جان!

به کوشش: بانو زینب عباسی

 

افرادی که مشکلات گوارشی دارند، شیربرنج را با کمی دارچین یا مربای به میل‌کنند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

 خواص شیربرنج با خلال بادام (کیفیت گرم و تر):

  •  زودهضم، خون‌ساز و استخوان‌ساز
  • کمک به رشدونمو کودکان
  • لطیف و مقوی به‌ویژه برای بانوان باردار، مادران شیرده و سالخوردگان
  • رفع یبوست و عطش
  • رفع خستگی و گرسنگی
  • رفع کابوس و رویاهای بد
  • می‌توانید برای شیرین‌کردن شیربرنج از شیره‌انگور و عسل بهره‌ببرید تا اثرات دوایی غذایی آن بیشتر شود.

 

اگر شیربرنج موجب ناراحتی گوارشی خاصی در شما نمی‌شود، آن را با شکر سرخ و خلال بادام آماده‌کنید و شب‌ها یک پیاله میل نمایید تا علاوه‌بر خواص پیش‌گفته موجب بهبود وضعیت خواب، و حتی نیکوشدن رٶیاهای شما شود.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

نظرات شما