چندینسال پیش، در بررسی پنیرهای تولیدی در کشورهای دانمارک و آلمان، مشخصشد که میزان امگا6 این پنیرها (که موجب فرآیند التهابی در عروق کرونر و انسداد عروق میشود) بسیارزیاد است که درنهایت منجربه توصیه به کاهش و حتی قطع مصرف لبنیات شد.
اما همزمان معلومشد که مردمان آلپ در سوئیس، که لبنیات زیادی هم مصرفمیکنند، نهتنها چربی خون بالا و انسداد عروق کرونر ندارند، بلکه بسیار سالم و شاداباند. پژوهشگران این موضوع را به سطوح بالای امگا3 در شیر گوسفندان این منطقه مربوط میدانند. پژوهشها نشانداد که این مسأله، مربوط به نژاد گوسفند نیست بلکه به دلیل علوفه آن منطقه است یعنی همهچیز در گیاهان نهفته است.
یکی از مشکلات امروز ما، صنعتیشدن سیستمها و بیتوجهی به مباحث اقلیمی است. مثلاً نباید به ساختار شیری که از حیوان یک منطقه بهدستمیآید، دست بزنیم. دستبردن در ترکیب شیر و مثلاً کاهش چربی یا افزودن برخی مواد به آن، صرفاً با نگاه به تجارب نظام بهداشت یا صنعت تغذیه در یک کشور دیگر، میتواند موجب ایجاد بیماری در منطقه شود. امروزه، در همان مناطق کوهستانی آلپ، در حال خارجکردن دامداریها از حالت صنعتی هستند تا دام، چرای کاملاًطبیعی داشتهباشد.