در بیماران بهویژه کودکان که بهتازگی فاز حاد بیماری یا تب را گذراندهاند و اشتها به غذا ندارند، میتوان حتی برای تقویت قوا از آب نخودآب نیز به بیمار نوشاند.
مواد لازم
- نخود: ۱ لیوان
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- کره: ۲-۳ قاشقغذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به مقدار لازم
- برنج: ۱ قاشق غذاخوری
- شوید و گشنیز خشک یا تازه: از هرکدام ۱ قاشقغذاخوری
مناسب برای: 2 نفر
طرز تهیه
نخود را دستکم ۱۲ ساعت بخیسانید و سهمرتبه آب آن را عوضکنید. پیاز را خردکنید و با کره، کمی تفتدهید. پساز آنکه کمی طلایی شد، نخود، نمک و ادویه را چنددقیقه تفتدهید. اکنون برنج، شوید و گشنیز را با ۴ لیوان آب داخل دیگ بریزید. شعله را کمکنید و بگذارید با حرارت ملایم کامل بپزد.
- برای افزایش گرمی و رفع نفخ، میتوان در هنگام پخت، اندکی زیره سیاه یا میخک به نخودآب افزود.
- در صورت تمایل، میتوانید برای مقویترشدن، گوشت ماهیچه یا بلدرچین به ترکیب اصلی نخودآب بیفزایید.
- هنگام مصرف میتوانید از کمی روغن زیتون و آبلیمو برای چاشنی این غذا بهرهببرید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
از خواص مهم و پایهای این غذا میتوان به موارد زیر اشارهکرد:
- مقوی بدنهای ضعیف
- لذیذ و چاقکننده بهویژه در کودکان ضعیف و لاغر
- افزاینده میل و نیروی جنسی
- دارای فیبر بالا، ملین و رافع یبوست
- مقوی سیستم ایمنی بدن
- مقوی ریهها و پیشگیریکننده از ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی بهویژه در فصول پاییز و زمستان، مانند: سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا
- منضج و دافع بلغم اضافه
نخودآب در افراد دچار ضعف کلیه و همچنین بیماریهای انسدادی ریه، باید با احتیاط و بهمیزان کم مصرفشود.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی