طرز تهیه نخودآب در طب سنتی ایرانی

  • 27 آبان 1401
  • (1257 مشاهده)
نخودآب

در بیماران به‌ویژه کودکان که به‌تازگی فاز حاد بیماری یا تب را گذرانده‌اند و اشتها به غذا ندارند، می‌توان حتی برای تقویت قوا از آب نخودآب نیز به بیمار نوشاند.

مواد لازم

  1. نخود: ۱ لیوان
  2. پیاز: ۲ عدد متوسط
  3. کره: ۲-۳ قاشق‌غذاخوری
  4. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین: به مقدار لازم
  5. برنج: ۱ قاشق‌ غذاخوری
  6. شوید و گشنیز خشک یا تازه: از هرکدام ۱ قاشق‌غذاخوری

مناسب برای: 2 نفر

طرز تهیه

نخود را دست‌کم ۱۲ ساعت بخیسانید و سه‌مرتبه آب آن را عوض‌کنید. پیاز را خردکنید و با کره، کمی تفت‌دهید. پس‌از آنکه کمی طلایی شد، نخود، نمک و ادویه را چنددقیقه تفت‌دهید. اکنون برنج، شوید و گشنیز را با ۴ لیوان آب داخل دیگ بریزید. شعله را کم‌کنید و بگذارید با حرارت ملایم کامل بپزد.

  • برای افزایش گرمی و رفع نفخ، می‌توان در هنگام پخت، اندکی زیره سیاه یا میخک به نخودآب افزود.
  • در صورت تمایل، می‌توانید برای مقوی‌ترشدن، گوشت ماهیچه یا بلدرچین به ترکیب اصلی نخودآب بیفزایید.
  • هنگام مصرف می‌توانید از کمی روغن زیتون و آبلیمو برای چاشنی این غذا بهره‌ببرید.

به کوشش: بانو زینب عباسی

نخودآب در افراد دچار ضعف کلیه و همچنین بیماری‌های انسدادی ریه، باید با احتیاط و به‌میزان کم مصرف‌شود.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

از خواص مهم و پایه‌ای این غذا می‌توان به موارد زیر اشاره‌کرد:

  1. مقوی بدن‌های ضعیف
  2. لذیذ و چاق‌کننده به‌ویژه در کودکان ضعیف و لاغر
  3. افزاینده میل و نیروی جنسی
  4. دارای فیبر بالا، ملین و رافع یبوست
  5. مقوی سیستم ایمنی بدن
  6. مقوی ریه‌ها و پیشگیری‌کننده از ابتلا به بیماری‌های عفونی و ویروسی به‌ویژه در فصول پاییز و زمستان، مانند: سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا
  7. منضج و دافع بلغم اضافه

 

نظرات شما