با توجه به ویژگیهای نخود، این غذا میتواند گزینه بسیارمناسبی برای کودکان، سالمندان، بانوان باردار و مادرانشیرده (بهویژه جهت افزایش شیر)، مخصوصاً در فصلهای پاییز و زمستان بهشمار رود.
مناسب برای: ۳ نفر
نخود را از شب قبل بخیسانید و تا زمان پخت، دستکم سهبار آب آن را عوضکنید. سپس همراه ۵ لیوان آب درون دیگ بریزید و بگذارید خوب بپزد. در نیمساعت آخر پخت، کمی نمک بیفزایید.
یک عدد پیاز را رندهکنید، کمی تفتدهید تا سبک شود و گوشتگوسفندی را با روغن کمی تفتدهید. زردچوبه، فلفل و پودر سیر را هم درون تابه، چند دقیقه همبزنید تا بوی خامی زردچوبه گرفتهشود. حدود ۳ لیوان آب بریزید و صبرکنید تا گوشت بپزد. در ۱۵ دقیقه آخرِ پخت گوشت، زعفران و کمی نمک بیفزایید. برنج را چندبار بشویید و با حدود یک بند انگشت آب روی آن و ۱ قاشق غذاخوری سرخالی نمک، ۲ ساعت بخیسانید. پساز این زمان، آب باقیمانده داخل برنج را پیمانهبزنید، از برنج جداکنید و برنج را کناربگذارید.
پساز پخت کامل گوشت و نخود و کمشدنِ آب هردو، به اندازه آب باقیمانده برنج خیسانده که برداشتهبودید، از آب گوشت و نخود پیمانهکنید و روی برنج بریزید و با نخود، گوشت و روغنحیوانی برنج را کتهکنید.
پس از ۳۰-۴۵ دقیقه، غذای شما آماده است. نخودپلو را میتوانید با پاشیدن کمی زیره سبز روی آن، نوشجان کنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
باتوجه به ویژگیهای نخود، این غذا میتواند گزینه بسیارمناسبی برای کودکان، سالمندان، بانوان باردار و مادرانشیرده (بهویژه جهت افزایش شیر)، مخصوصاً در فصلهای پاییز و زمستان بهشماررود.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی