طرز تهیه نخود پلو با تدابیر طب سنتی (ایرانی)

  • 19 فروردین 1401
  • (216 مشاهده)

با توجه به ویژگی‌های نخود، این غذا می‌تواند گزینه‌ بسیارمناسبی برای کودکان، سالمندان، بانوان باردار و مادران‌شیرده (به‌ویژه جهت افزایش شیر)، مخصوصاً در فصل‌های پاییز و زمستان به‌شمار رود.

 مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی: ۱۲۰ گرم، قیمه‌ای خُرد‌شده
  • برنج: ۳ پیمانه 
  • نخود ایرانی: ۱ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر: به‌میزان لازم
  • زعفران: به‌میزان دل‌خواه
  • روغن یا کره حیوانی: به‌میزان لازم

مناسب برای: ۳ نفر

 

طرز تهیه:

نخود را از شب قبل بخیسانید و تا زمان پخت، دست‌کم سه‌بار آب آن را عوض‌کنید. سپس همراه ۵ لیوان آب درون دیگ بریزید و بگذارید خوب بپزد. در نیم‌ساعت آخر پخت، کمی نمک بیفزایید.
یک عدد پیاز را رنده‌کنید، کمی تفت‌دهید تا سبک شود و گوشت‌گوسفندی را با روغن کمی تفت‌دهید. زردچوبه، فلفل و پودر سیر را هم درون تابه، چند دقیقه هم‌بزنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته‌شود. حدود ۳ لیوان آب بریزید و صبرکنید تا گوشت بپزد. در ۱۵ دقیقه آخرِ پخت گوشت، زعفران و کمی نمک بیفزایید. برنج را چندبار بشویید و با حدود یک بند انگشت آب روی آن و ۱ قاشق غذاخوری سرخالی نمک، ۲ ساعت بخیسانید. پس‌از این زمان، آب باقیمانده داخل برنج را پیمانه‌بزنید، از برنج جداکنید و برنج را کناربگذارید.
پس‌از پخت کامل گوشت و نخود و کم‌شدنِ آب هردو، به اندازه آب باقیمانده برنج خیسانده که برداشته‌بودید، از آب گوشت و نخود پیمانه‌کنید و روی برنج بریزید و با نخود، گوشت و روغن‌حیوانی برنج را کته‌کنید.
پس از ۳۰-۴۵ دقیقه، غذای شما آماده است. نخودپلو را می‌توانید با پاشیدن کمی زیره سبز روی آن، نوش‌جان کنید.

 اگر تمایل به مزه شیرین دارید، می‌توانید در کنار این غذا از کشمش‌پلویی نیز بهره‌ببرید.

 به کوشش: بانو زینب عباسی

 

Author : Md Tahmidur Rahman

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Excepturi doloribus unde molestias laborum delectus adipisci, eos repellat in debitis cum impedit numquam, architecto, facilis.

نظرات شما