طرز تهیه آش ترخون به روش طب سنتی ایرانی

  • 24 آذر 1401
  • (1865 مشاهده)
آش ترخون

آش ترخون، خوراکی غلیظ و سنگین، با مزاج مایل به گرم است و غذایی مناسب برای تندرستان، در فصل زمستان می‌باشد.

مواد لازم

  1. بلغور گندم: یک پیمانه
  2. برنج: نیم پیمانه
  3. نخود، لوبیا سفید، عدس و ماش: هر کدام یک پیمانه سرخالی
  4. ترخون و تره: ۵۰۰ گرم
  5. ماست: ۲ پیمانه
  6. پیاز: ۳ عدد
  7. زردچوبه و تخم گشنیز: یک قاشق مرباخوری یا کمی بیشتر
  8. نمک بدون ید، فلفل و روغن زیتون فرابکر: به میزان لازم

 

اگر معده ضعیفی دارید و از علایمی چون نفخ و ترش‌کردن و... رنج می‌برید، در خوردن این غذا جانب احتیاط را نگاه‌دارید یا میزان حبوبات را کم‌کنید.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

طرز تهیه

نخست حبوبات و بلغور را خیس‌کرده و چندبار، آب حبوبات را عوض‌کنید. 

بلغور گندم را بپزید. نخود و لوبیا سفید را هم، جدا بپزید و به بلغور گندم بی‌افزایید و باز بگذارید تا بیشتر بپزد.

سپس برنج را بی‌افزایید و بعد عدس و ماش را هم اضافه‌کنید و بگذارید خوب بپزد. وقتی مخلوط مواد خوب پخت، ترخون و تره خردشده را بی‌افزایید و بعد مخلوط پیازداغ، تخم گشنیز و زردچوبه را به آش اضافه‌کنید و بگذارید آش جابیفتد.

در پایان، ماست را اضافه‌کنید و بعد در ظرف بکشید و به‌صورت دلخواه تزیین کنید.

به کوشش: بانو زینب عباسی

 

 

نظرات شما