آش ترخون، خوراکی غلیظ و سنگین، با مزاج مایل به گرم است و غذایی مناسب برای تندرستان، در فصل زمستان میباشد.
نخست حبوبات و بلغور را خیسکرده و چندبار، آب حبوبات را عوضکنید.
بلغور گندم را بپزید. نخود و لوبیا سفید را هم، جدا بپزید و به بلغور گندم بیافزایید و باز بگذارید تا بیشتر بپزد.
سپس برنج را بیافزایید و بعد عدس و ماش را هم اضافهکنید و بگذارید خوب بپزد. وقتی مخلوط مواد خوب پخت، ترخون و تره خردشده را بیافزایید و بعد مخلوط پیازداغ، تخم گشنیز و زردچوبه را به آش اضافهکنید و بگذارید آش جابیفتد.
در پایان، ماست را اضافهکنید و بعد در ظرف بکشید و بهصورت دلخواه تزیین کنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
اگر معده ضعیفی دارید و از علایمی چون نفخ و ترشکردن و... رنج میبرید، در خوردن این غذا جانب احتیاط را نگاهدارید یا میزان حبوبات را کمکنید.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی