"با" همان آش است، بنابراین "ماستبا" یعنی آشماست؛ ولی مردم بروجرد برای محکمکاری این خوراک را "آش ماسوا" (آش ماستبا) مینامند و البته آن را با کشک هم درستمیکنند.
مناسب برای: 4-3 نفر
نخود و لوبیاسفید را با 6-5 پیمانه آب روی حرارت زیاد بگذارید تا بهجوشبیاید. سپس شعله را کمکنید، در دیگ را ببندید و اجازهدهید دستکم 3-2 ساعت بپزد. در ساعت پایانی اندکی نمک بدون ید بیفزایید.
بلغور را با 4-3 پیمانه آب و پیاز در دیگِ جاداری روی حرارت ملایم قراردهید و 3-2 ساعت بپزید. در مرحله پایانی پخت، اندکی نمک بریزید و چندبار همبزنید تا تهنگیرد.
نخود و لوبیای پخته را با آب در دیگ بلغور بریزید و آبِ قلم را بیفزایید و همبزنید. اکنون اسفناج را بیفزایید و در دیگ را بازبگذارید تا آش جابیفتد. سپس کشک را بیفزایید.
اندکی از پیازداغ را با زردچوبه، فلفلسیاه، پودر سیر و روغنحیوانی تفتدهید و به آش بیفزایید. نمک آش را اندازهکنید و وقتی دوباره بهجوشآمد، از روی حرارت بردارید.
ظرف آش را با پیازداغ و نعناداغ تزئینکنید و نوشجان بفرمایید.
"ماستبا" را با ماستچکیده هم میتوان درستکرد. البته ماست را میتوان سر سفره هم به آش افزود و مزه فوقالعاده آن را امتحانکرد.
بهکوشش و ویرایش: بانو زینب عباسی
منابع:
این غذا بهعلت وجود عناصر اولیهای همچون کشک، اسفناج و نخود، برای کودکان، مادران باردار و شیرده گزینه بسیارمناسبی است. همچنین این آش، خوراک مناسبی برای فصل تابستان است.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی