ترش آش، از غذاهای محلی استان گیلان است که در بین آنها به تورشهآش معروف است. البته در گیلان، این آش را با لوبیا و آبغوره درستمیکنند و در مناطق مختلف نیز این آش را با ترکیبات مختلف، بنا به ذائقه هرمنطقه، تدارکمیبینند. در ترکیبی که در اینجا آمده، نخود و نارنج جایگزینشده تا از خواص هردو، بهویژه نخود، بیشتر بهرهببرید.
مناسب برای: ۴-۵ نفر
نخود را با مقدار کافی آب، درون دیگ بریزید و با حرارت ملایم بپزید. در میانه پخت، باقلیشمالی و در اواخر پخت، برنج را بیفزایید و بگذارید خوب بپزند. پساز پخت این مواد، نمک، سیر پلویی و سبزی آش را بیفزایید و بگذارید با حرارت کم و درِ باز بپزد.
در تابهای کوچک، زردچوبه و فلفلسیاه را با کمی روغن تفتدهید و درون دیگ بریزید.
در نیم ساعت آخر پخت ترش آش، آبنارنج یا ربنارنج را بیفزایید و پساز گذشت این زمان، آش را در ظرف دلخواه بکشید و با پیازداغ، نعناداغ و سیرداغ تزئینکنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
دقت کنید در صورت مصرف این آش خوشمزه در فصل زمستان، بهتر است ترشی آن خیلیزیاد نباشد ولی در فصل بهار، میتوانید جهت پاکسازی بدن از ترشی بیشتری بهرهببرید.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی