طبیعت انار ملس، نزدیکبه اعتدال؛ انار ترش، سردوخشک؛ و انار شیرین، سردوتر است و هرچه شیرینتر باشد، از این سردی کم میشود.
برای تهیه این دمنوش، نخست باید «به» رسیده و شیرین ایرانی بخرید. بههای وارداتی، با اینکه ظاهر هندسی آراستهتری دارند، در بیشتر موارد، از بو و مزه لازم بیبهرهاند و بیشتر برای تزئین ظرف میوه مناسباند تا کاربرد و فایده طبی.
نخود از پرفایدهترین حبوبات بوده، برای تقویت عمومی بدن و ریهها بسیار سودمند است. بههمینسبب در طب ایرانی، به غذای ریه معروف است.
نخود پخته میتواند مواد لزج و اضافی بدن را دفع کند و بهعلاوه خون نیکویی تولیدمیکند که بدن میتواند با آن، اندامها را تغذیه و بازسازی کند.
کدو حلوایی که به آن گاهی کدوگردویی نیز میگویند: گونهای از کدو است که صیقلیپوست و ناقوسشکل است و به رنگ زرد یا نارنجی، عموماً شیرین است و بههمینخاطر به آن کدو حلوایی میگویند.