نخود پخته میتواند مواد لزج و اضافی بدن را دفع کند و بهعلاوه خون نیکویی تولیدمیکند که بدن میتواند با آن، اندامها را تغذیه و بازسازی کند.
نخود در طب ایرانی جزو مفردات کثیرالغذا است، یعنی با خوردن آن، مواد مغذی و ریزمغذی زیادی به بدن انسان میرسد و به همینسبب غذای بسیارخوبی بهویژه برای سردمزاجان است.
نخود برای چه کسانی بهطور ویژه سودمند است؟
- کودکانی که دچار ضعف و لاغری هستند، چون میتواند سبب افزایش اشتها شود.
- دانشجویان و افرادی که وقت محدود دارند، به جای کنسرو و فستفود، میتوانند گاهی با مصرف نخود انرژیهای تحلیلرفته خود را بازگردانند.
- سالمندان، بهویژه سالمندانی که دچار پوکیاستخوان، اسپاسم و یا مشکلات عضلانی هستند.
- بانوانباردار و مادرانشیرده بهسبب خاصیت تقویت قوا و افزایش شیر
- آقایان و بانوانی که دچار ضعف قوای جنسی هستند.
- بیمارانی که بهسبب بیماری دچار ضعف قوا شدهاند.
- افراد کمخون و دچار ریزشمو
- افراد با ضعف و خستگیهای مفرط
- افراد دچار یبوست و ضعف رودهها
- افراد چاق که مشکلات کبدی دارند
- نخودچی یکی از فراوردههای نخود است که در پخت کتلت، فلافل و شیرینی کاربرد دارد. البته نخودچی هضم سنگینی دارد و بهتر است کمتر و کمنمک مصرفشود تا آثار سوء ایجادنکند.
برای گرفتن نفخ نخود، علاوه بر ۱۲ ساعت خیساندن آن، میتوانید آن را همراه کمی زیره بخیسانید. اگر با این کار، باز هم نفخ نخود آزارتانمیدهد، میتوانید آن را کمی تفتدهید و از زیرهسبز، نمک و پودر خردل به عنوان مصلح نخود بهرهببرید.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی