مزاج و خواص گندم در طب سنتی ایرانی

  • 04 آبان 1400
  • (1966 مشاهده)

 گندم با ارزش غذایی خوبی که دارد، بهترین غذای تندرستان و در واقع غذای اصلی انسان است.

 گندم از نظر مزاجی، کمی گرم و از نظر رطوبت، معتدل است.

گندم جزو بهترین غذاها و چاق‌کننده است: یعنی به‌خوبی به ترمیم‌بافتی و رشد مناسب کمک‌می‌کند.

 می‌توان گندم را مانند حبوبات دیگر، پخت و به‌عنوان یک غذای مقوی از آن بهره‌برد.

 

  •  بهتر است برای جلوگیری از نفخ گندم، کمی شکر و دارچین به آن افزود، که این ترکیب را در هَلیم می‌توان‌یافت.


جوانه‌گندم نیز فرآورده‌ای ارزشمند از گندم است و می‌تواند به رشد کودکان و همچنین تقویت انرژی بزرگسالان کمک‌نماید.

نان تهیه‌شده از گندم سالم (و بدون کود شیمیایی) که خمیرمایه آن طبیعی باشد و فرصت کافی برای تخمیر داشته و با حرارت ملایم پخته شده‌باشد، جزو غذاهای اصلی و مهم بشر محسوب می‌شود.



منبع: غذاها و گیاهان شفابخش

دکتر محسن ناصری

پزشک، متخصص طب ایرانی

نظرات شما