گندم با ارزش غذایی خوبی که دارد، بهترین غذای تندرستان و در واقع غذای اصلی انسان است.
گندم از نظر مزاجی، کمی گرم و از نظر رطوبت، معتدل است.
گندم جزو بهترین غذاها و چاقکننده است: یعنی بهخوبی به ترمیمبافتی و رشد مناسب کمکمیکند.
میتوان گندم را مانند حبوبات دیگر، پخت و بهعنوان یک غذای مقوی از آن بهرهبرد.
جوانهگندم نیز فرآوردهای ارزشمند از گندم است و میتواند به رشد کودکان و همچنین تقویت انرژی بزرگسالان کمکنماید.
نان تهیهشده از گندم سالم (و بدون کود شیمیایی) که خمیرمایه آن طبیعی باشد و فرصت کافی برای تخمیر داشته و با حرارت ملایم پخته شدهباشد، جزو غذاهای اصلی و مهم بشر محسوب میشود.
منبع: غذاها و گیاهان شفابخش
دکتر محسن ناصری
پزشک، متخصص طب ایرانی