طرز تهیه شربت عناب در طب سنتی

  • 25 آبان 1401
  • (7075 مشاهده)
شربت عناب

عناب منبع غنی ویتامین سی و روی، دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی، مقوی سیستم ایمنی، معده و کبد، رافع یبوست و سرماخوردگی، کاهنده التهاب و تشنگی، مقوی پوست و رافع جوش‌های پوستی و خارش، خون‌ساز، تصفیه‌کننده خون و تولیدکننده خون رقیق نیکوست.

مواد لازم

  1. عناب تازه و نرم یا عناب خشک: به‌اندازه دل‌خواه
  2. آب: 4 تا 10 برابر مقدار عناب
  3. شکر سفید: هم‌وزن محلول صاف‌شده نهایی

طرز تهیه

عناب تازه و نرم یا عناب خشک را به‌اندازه دل‌خواه، به‌همراه ۴ تا ۱۰ برابر مقدار خودش آب، در دیگ بریزید و بجوشانید تا عناب‌ها بپزند. سپس آنها را با پشت کفگیر له‌کنید و خوب هم‌بزنید. وقتی عناب‌ها کاملاً پخت و له‌شد، مخلوط را صاف‌کنید. در مرحله آخر، هم‌وزن محلول صاف‌شده، شکر سفید بیفزایید و روی حرارت ملایم بجوشانید تا به قوام لازم برای شربت برسد.

  • می‌توانید به جای شکر سفید، نبات یا شکر سرخ را جایگزین بفرمایید. به‌این‌ترتیب مزاج شربت، گرم‌تر خواهدشد.

به کوشش: بانو زینب عباسی

منبع: آموزه‌های استاد عبادیانی

شربت عناب از بهترین نوشیدنی‌ها برای فصل بهار و تابستان است و افرادی‌که غلظت خون دارند، از این شربت بهره بیشتری می‌برند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

  • عناب (خرمای قرمز یا خرمای چینی) یک میوه بومی ایران و منطقه خراسان است که طبیعت سردوتر مایل به اعتدال دارد. 
نظرات شما