عناب منبع غنی ویتامین سی و روی، دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی، مقوی سیستم ایمنی، معده و کبد، رافع یبوست و سرماخوردگی، کاهنده التهاب و تشنگی، مقوی پوست و رافع جوشهای پوستی و خارش، خونساز، تصفیهکننده خون و تولیدکننده خون رقیق نیکوست.
عناب تازه و نرم یا عناب خشک را بهاندازه دلخواه، بههمراه ۴ تا ۱۰ برابر مقدار خودش آب، در دیگ بریزید و بجوشانید تا عنابها بپزند. سپس آنها را با پشت کفگیر لهکنید و خوب همبزنید. وقتی عنابها کاملاً پخت و لهشد، مخلوط را صافکنید. در مرحله آخر، هموزن محلول صافشده، شکر سفید بیفزایید و روی حرارت ملایم بجوشانید تا به قوام لازم برای شربت برسد.
به کوشش: بانو زینب عباسی
منبع: آموزههای استاد عبادیانی
شربت عناب از بهترین نوشیدنیها برای فصل بهار و تابستان است و افرادیکه غلظت خون دارند، از این شربت بهره بیشتری میبرند.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی