مدتهاست مطلبی غیرعلمی درباره ریحان بنفش و سرطان، بدون ارجاع به هیچ منبع علمی و دانشگاهی، در فضای مجازی دستبهدست میشود.
شایعهای که در آن ادعاشده "سازمان نظارت بر مواد غذائی آمریکا (FDA) اعلامکرده مصرف ریحان بنفش، یکی از مهمترین عوامل سرطان، بهویژه سرطان پروستات در مردان و سرطان پستان در زنان است."
ادعای نویسنده شایعه تا آنجا ادامهدارد که ادعاکرده به علت همین سرطانزایی ریحان بنفش، تولید و مصرف آن از مدتها پیش در آمریکا و اروپا ممنوع شده و مصرف این سبزی تنها محدود به آسیا، بهویژه کشورهای جنوبشرق آسیا و ایران است و سپس پا را فراتر نهاده و ادعاکرده که این مناطق، بیشترین آمار ابتلا به سرطان در همه جهان را دارند!
ریحان، گیاهی یکساله است و معطر از تیره نعنا (Lamiaceae) و حاوی کربوهیدرات، فیبر، چربی، پروتئین، ویتامینهای گروه B و A، C، E، K، کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است.
در مطالعات نوین، آثار ضداکسیدانی و ضدسرطانی بهویژه در سرطان پستان برای انواع ریحان شناخته شدهاست.
خوباست اکنون که متوجه بیاساسبودن این شایعه شدید، در ادامه با دیگر خواص این سبزی زیبا و خوشبو آشناشوید:
ریحان بنفش تقریباً همه خواص ریحان سبز را دارد. هردو گونه ریحان، بهطور ویژه آثار خوبی در تقویت سیستمعصبی و گوارش دارند.
دکتر رضایی پور