خواص ریحان بنفش از دیدگاه طب سنتی (ایرانی) و شایعه سرطان‌ زا بودن

  • 01 آبان 1400
  • (512 مشاهده)
خواص ریحان بنفش و شایعه سرطان زا بودن

مدت‌هاست مطلبی غیرعلمی درباره ریحان بنفش و سرطان، بدون ارجاع به هیچ منبع علمی و دانشگاهی، در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود.

شایعه‌ای که در آن ادعاشده "سازمان نظارت بر مواد غذائی آمریکا (FDA) اعلام‌کرده مصرف ریحان بنفش، یکی از مهم‌ترین عوامل سرطان، به‌ویژه سرطان پروستات در مردان و سرطان پستان در زنان است."

 ادعای نویسنده شایعه تا آنجا ادامه‌دارد که ادعاکرده به علت همین سرطان‌زایی ریحان بنفش، تولید و مصرف آن از مدت‌ها پیش در آمریکا و اروپا ممنوع شده و مصرف این سبزی تنها محدود به آسیا، به‌ویژه کشورهای جنوب‌شرق آسیا و ایران است و سپس پا را فراتر نهاده و ادعاکرده که این مناطق، بیشترین آمار ابتلا به سرطان در همه جهان را دارند!

 ریحان، گیاهی یک‌ساله است و معطر از تیره نعنا (Lamiaceae) و حاوی کربوهیدرات، فیبر، چربی، پروتئین، ویتامین‌های گروه B و A، C، E، K، کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است.

 ریحان بنفش تقریباً همه خواص ریحان سبز را دارد. هردو گونه ریحان، به‌طور ویژه آثار خوبی در تقویت سیستم‌عصبی و گوارش دارند.

دکتر رضایی پور

خواص دمنوش ریحان بنفش

  •  دم‌کرده برگ‌های ریحان بنفش، محرک نیروی جنسی و مقوی حافظه است.

در مطالعات نوین، آثار ضداکسیدانی و ضدسرطانی به‌ویژه در سرطان پستان برای انواع ریحان شناخته شده‌است.

  •  شیره برگ‌های ریحان، کاهنده آزار جای نیش حشرات است.

خواص دمنوش ریحان بنفش

خوب‌است اکنون که متوجه بی‌اساس‌بودن این شایعه شدید، در ادامه با دیگر خواص این سبزی زیبا و خوشبو آشناشوید:

خاصیت ریحان بنفش:

  • مقوی معده و اعصاب
  • ضد نفخ
  • ضد کرم و گندزدای روده
  • زیادکننده شیر
  • ضد میکروب و ضد قارچ
  • ضد ورم و ضد تب ‌
  • مُقوی قوای جنسی
  • قاعده‌آور، خلط‌آور، عرق‌آور
  • آرام‌بخش و خواب‌آور
  • بهبوددهنده میگرن و فلج
  • تسکین‌دهنده آبریزش بینی
  • کاهنده حرارت بدن
  • مؤثر در برونشیت و گاستریت

 

نظرات شما