طبیعت نعنا، گرم و خشک، و در خواص، از پونه قویتر است.
- آشامیدن جوشانده یا دمکرده نعنا، در خِلطآوری و دفع ترشحات ریه و مجاری تنفسی، مفید است.
- نعنا، نشاطآور، مفرح و تقویتکننده قلب است و سبب رقیقشدن خون غلیظ میشود.
آیا میدانید علت اینکه نعنا با دوغ یا سکنجبین، بیشتر مصرفمیشود، چیست؟
علت اینجاست که نعنا برای اعصاب زیانآور است و برای برطرفکردن ضرر آن، بهتر است با سرکه، ترشیها و لبنیات مصرفشود.
از دیگر خواص نعنا میتوان گفت:
- آثار خوبی در تقویت دستگاه گوارشی دارد.
- تحلیلبرنده مواد بلغمی و سوداوی از بدن است.
- خوردن دوسه شاخه نعنا با آب انارِ ملس، موجب تسکین سکسکه، تهوع، استفراغ، سوءهاضمه و تحریک اشتها میشود.
- جوشانده نعنا با پرسیاوشان، برای تقویت معده، ازبینبردن باد معده و آروغ، کولیت و دفع انواع کِرم شکم مفید است.
زیادهروی در مصرف نعنا و عرق آن، موجب تشدید ریفلاکس معده به مری میشود.
دکتر رضایی پور