آشنایی با خواص نعنا در طب سنتی ایرانی

  • 25 آبان 1400
  • (1797 مشاهده)

طبیعت نعنا، گرم و خشک، و در خواص، از پونه قوی‌تر است.

  • آشامیدن جوشانده یا دم‌کرده نعنا، در خِلط‌آوری و دفع ترشحات ریه و مجاری تنفسی، مفید است.
  •  نعنا، نشاط‌آور، مفرح و تقویت‌کننده قلب است و سبب رقیق‌شدن خون غلیظ می‌شود.

زیاده‌روی در مصرف نعنا و عرق آن، موجب تشدید ریفلاکس معده به مری می‌شود.

دکتر رضایی پور

 آیا می‌دانید علت اینکه نعنا با دوغ یا سکنجبین، بیشتر مصرف‌می‌شود، چیست؟

علت این‌جاست که نعنا برای اعصاب زیان‌آور است و برای برطرف‌کردن ضرر آن، بهتر است با سرکه، ترشی‌ها و لبنیات مصرف‌شود.

 

از دیگر خواص نعنا می‌توان گفت:

  • آثار خوبی در تقویت دستگاه گوارشی دارد.
  • تحلیل‌برنده مواد بلغمی و سوداوی از بدن است.
  • خوردن دوسه شاخه نعنا با آب انارِ ملس، موجب تسکین سکسکه، تهوع، استفراغ، سوءهاضمه و تحریک اشتها می‌شود.
  • جوشانده نعنا با پرسیاوشان، برای تقویت معده، ازبین‌بردن باد معده و آروغ، کولیت و دفع انواع کِرم شکم مفید‌‌ است.
نظرات شما