طبیعت شربت زرشک سردوخشک است.
زرشک را پاککرده، حدود 10دقیقه در مقداری آب، خیسکنید تا گرد و خاک آن شستهشود. سپس آن را با 2لیوان آب، درون ظرفی دربسته بریزید و بگذارید 12ساعت در آب بماند.
پساز اینمدت، زرشک را با آب و نبات، درون قابلمه لعابی، استیل یا شیشهای بریزید و 15دقیقه بجوشانید. پساز سردشدن، زرشکها را با دستکش چنگبزنید تا عصارهشان خارجشود و سپس از یک دستمال تمیز و نازک عبوردهید.
اکنون شربت شما آمادهاست. میتوانید در صورت تمایل، آن را کمی غلیظتر کنید و سپس با افزودن آب خنک، نوشجان بفرمایید.
در فصل برداشت زرشک، میتوانید با زرشک تازه هم این شربت مفید را تهیه و در فصل بهار و تابستان نوشجان کنید.
میزان نبات (یا شکر) را، با توجه به ذائقهتان و ترشی زرشک، اندازهکنید.
تفالههای زرشک را هم میتوانید بهعنوان مربا نوشجانکنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
حضور نبات در تهیه این شربت، سردی زرشک را به اعتدال نزدیک میکند.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی