دستور تهیه شربت زرشک با تدابیر طب سنتی ایرانی

  • 30 دی 1400
  • (2227 مشاهده)

 طبیعت شربت زرشک سردوخشک است.

مواد لازم:

  • زرشک خشک پفکی: ۱۵۰گرم
  • نبات: ۱۵۰-۲۰۰ گرم
  • آب: ۲لیوان

طرز تهیه:

زرشک را پاک‌کرده، حدود 10دقیقه در مقداری آب، خیس‌کنید تا گرد و خاک آن شسته‌شود. سپس آن را با 2لیوان آب، درون ظرفی دربسته بریزید و بگذارید 12ساعت در آب بماند.
پس‌از این‌مدت، زرشک را با آب و نبات، درون قابلمه لعابی، استیل یا شیشه‌ای بریزید و 15دقیقه بجوشانید. پس‌از سردشدن، زرشک‌ها را با دستکش چنگ‌بزنید تا عصاره‌شان خارج‌شود و سپس از یک دستمال تمیز و نازک عبوردهید.
اکنون شربت شما آماده‌است. می‌توانید در صورت تمایل، آن را کمی‌ غلیظ‌تر کنید و سپس با افزودن آب خنک، نوش‌جان بفرمایید.

 در فصل برداشت زرشک، می‌توانید با زرشک تازه هم این شربت مفید را تهیه و در فصل بهار و تابستان نوش‌جان کنید.

 میزان نبات (یا شکر) را، با توجه به ذائقه‌تان و ترشی زرشک، اندازه‌کنید.

 تفاله‌های زرشک را هم می‌توانید به‌عنوان مربا نوش‌جان‌کنید.

 به کوشش: بانو زینب عباسی

شربت زرشک

  از خواص شربت زرشک می‌توان‌گفت:

  • مناسب جوانان سالم و گرم
  • دارای ویتامین‌های گروه A و C
  • تقویت‌کننده سیستم‌ایمنی بدن
  • برطرف‌کننده تشنگی به‌ویژه در تابستان
  • پایین‌آورنده فشار و چربی‌خون
  • پاک‌کننده کبد و کیسه‌صفرا
  • رقیق‌کننده خون، به‌ویژه در فصول بهار و تابستان

حضور نبات در تهیه این شربت، سردی زرشک را به اعتدال نزدیک می‌کند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

موارد احتیاط:

  •  سردمزاجان بلغمی و سوداوی
  • زنان باردار و شیرده
  • خانم‌هایی که قصد بارداری دارند، باید در مصرف زرشک بسیار احتیاط‌کنند. (البته ضرر و احتیاط شربت و مربای زرشک برای ایشان، کمتر است.)
نظرات شما