میزان مصرف مجاز روزانه برای هرنفر، حدود ۵گرم گل، در یک لیوان آبجوش است.
دستور تهیه:
برای هرنفر یک قاشقغذاخوری گل گاوزبان را بههمراه یک لیوان آبجوش، در قوریچینی بریزید و حدود 20-30 دقیقه روی حرارت غیرمستقیم دمکنید. سپس دمنوش را در لیوان بریزید و با کمی عسل یا نبات نوشجانکنید.
درباره خواص و موارد احتیاط گل گاوزبان بخوانید
- رنگ خاص و چشمنواز دمنوش ما، بهخاطر دم کردن گل گاوزبان با برشهای لیموترش است. دمنوش گل گاوزبان بهتنهایی رنگ بنفش دارد.
به کوشش: بانو زینب عباسی
- گرچه افزودن لیموامانی یا لیموترش به دمنوش گاوزبان ضروری نیست، ولی علاوهبر اینکه آنرا خوشرنگتر و گواراتر میسازد، برای کسانی که دچار تپش قلب اضطرابی همراه با گرمی بدن، بهویژه بالاتنه هستند، بسیارسودمند است.
- مهمتر اینکه گل گاوزبان بهتنهایی، میتواند در افراد مستعد، سبب افزایش فشار خون شود ولی همراه لیموامانی یا لیموترش موجب اصلاح این عارضه احتمالی میشود.
توصیهمیکنم این دمنوش مهربان را یک تا سهشب در هفته، حدود دوساعت پیشاز خواب میلکنید تا موجب آرامش بیشتر و بهبود خوابتان شود.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی