افزودن آبلیموی تازه، تخمشربتی یا تخمبالنگو، میتواند در اثربخشی بیشتر این شربت در رفع عطش، مؤثرتر باشد.
باتوجهبه خواص گلسرخ در منابع طبایرانی و پزشکینوین، مانند تقویت اعضایاصلی بدن، چون قلب و کبد و ریهها، نشاطآوری و تقویت ایمنی، میتوان گفت:
اینروزها میتوانید از شربت گلمحمدی، علاوهبر رفع عطش و نشاطآور بودن، بهعنوان یک مقوّی خوب نیز بهرهببرید.
برگ گل و آب را در دیگ بریزید. دیگ را روی حرارتملایم، روی شعلهپخشکن قراردهید و درِ آن را با دمکنی بپوشانید و بگذارید 20دقیقه با حرارتکم گرمشود، تاجاییکه همه گلبرگها خیسبخورد و رنگملایمی پسبدهد و سپس محتوای دیگ را از صافی ردکنید.
با حرارتملایم و دمکنی، عطر و طعم گلمحمدی حفظمیشود.
آب صافشده را در قابلمه بریزید، شکر را بیافزایید و بگذارید تا حدود 1 ساعت، شربت بهقوامبرسد و غلیظ شود.
در آخر کار، آبلیمو را بیفزایید و شعله را خاموشکنید.
میتوانید شربت را پساز خنکشدن در شیشه دردار بریزید و در یخچال نگهدارید.
درصورتتمایل میتوانید از گلاب نیز برای عطر بیشتر شربت بهرهببرید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
بهویژه شربت گلمحمدی با تخمبالنگو، میتواند اثر تقویتایمنی خوبی علیه بیماریهای ویروسی داشتهباشد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی