دستور تهیه شربت گل‌ محمدی در طب سنتی ایرانی

  • 30 آبان 1400
  • (1312 مشاهده)

افزودن آب‌لیموی تازه، تخم‌شربتی یا تخم‌بالنگو، می‌تواند در اثربخشی بیشتر این شربت در رفع عطش، مؤثرتر باشد.

باتوجه‌به خواص گل‌سرخ در منابع طب‌ایرانی و پزشکی‌نوین، مانند تقویت اعضای‌اصلی بدن، چون قلب و کبد و ریه‌ها، نشاط‌آوری و تقویت ایمنی، می‌توان گفت:

 این‌روزها می‌توانید از شربت گل‌محمدی، علاوه‌بر رفع عطش و نشاط‌آور بودن، به‌عنوان یک مقوّی خوب نیز بهره‌ببرید.

به‌ویژه شربت گل‌محمدی با تخم‌بالنگو، می‌تواند اثر تقویت‌ایمنی خوبی علیه بیماری‌های ویروسی داشته‌باشد.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

مواد لازم 

  • گلبرگ گل‌محمدی، خشک: ۱ لیوان (حدود 10گرم)
  • شکر: 1 لیوان (حدود 200گرم)
  • آب: 1 لیوان
  • آب‌لیمو: 1-2قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برگ گل و آب‌ را در دیگ بریزید. دیگ را روی حرارت‌ملایم، روی شعله‌پخش‌کن قراردهید و درِ آن را با دم‌کنی بپوشانید و بگذارید 20دقیقه با حرارت‌کم‌ گرم‌شود، تاجایی‌که همه گلبرگ‌ها خیس‌بخورد و رنگ‌ملایمی پس‌بدهد و سپس محتوای دیگ را از صافی رد‌کنید.

با حرارت‌ملایم و دم‌کنی، عطر و طعم گل‌محمدی حفظ‌می‌شود.

  •  دقت‌کنید: با ته قاشق یا دست، گل‌ها را فشارندهید، چون شربت بدرنگ و کدر می‌شود.

آب صاف‌شده را در قابلمه بریزید، شکر را بیافزایید و بگذارید تا حدود 1 ساعت، شربت به‌قوام‌برسد و غلیظ شود.
در آخر کار، آب‌لیمو را بیفزایید و شعله را خاموش‌کنید.

می‌توانید شربت را پس‌از خنک‌شدن در‌ شیشه دردار بریزید و در یخچال نگه‌دارید.

 درصورت‌تمایل می‌توانید از گلاب نیز برای عطر بیشتر شربت بهره‌ببرید.

 به کوشش: بانو زینب عباسی

 

نظرات شما