روش درست‌ کردن دمنوش بادرنجبویه به روش طب سنتی ایرانی

  • 02 آبان 1400
  • (2000 مشاهده)

 برای تشخیص برگ بادرنجبویه اصلی، آن را کف‌مال‌کنید و ببویید. بویی شبیه لیموترش از آن به مشام می‌رسد.

نصف قاشق غذاخوری (حدود ۴گرم برای هر لیوان) برگ بادرنجبویه را با یک لیوان آب‌جوش، در قوری چینی ریخته، 15 تا 20 دقیقه روی بخار دم‌کنید و تا گرم است آن را صاف‌کرده، با کمی عسل یا نبات، یک‌ساعت پیش یا دوساعت پس‌از غذا بنوشید.

 به‌کوشش: بانو زینب عباسی

 

دمنوش بادرنجبویه

 برخی از مهم‌ترین کاربرد‌های بادرنجبویه:

  • تقویت قلب و مغز و اعصاب
  • بهبود حافظه و تمرکز 
  • بهبود خواب و کاهش بی‌خوابی ناشی از نگرانی و فکرهای منفی
  • بهبود مشکلات معده و روده، به‌ویژه نفخ و دل‌پیچه‌های عصبی
  • کاهش تپش قلب، لرزش و بی‌تابی ناشی از اضطراب
  • خون‌سازی
  • تأثیر در درمان زودانزالی مردان

مصرف این دم‌نوش در دوران بارداری و در صورت داشتن مشکل کم‏‌کاری تیروئید توصیه‌نمی‏‌شود.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

دقت‌کنید:

  • مصرف همزمان بادرنجبویه با داروهای آرام‌بخش، ممکن است خواب‌آلودگی را افزایش‌دهد.
     

 

نظرات شما