گردهمآمدن گردو، کنجد، تخممرغ، پیاز و شیره انگور در این خوراک، از آن غذایی بسیارمقوی فراهممیآورد.
مناسب برای: برای 5-4نفر
گردو و کنجد را چرخکنید و روی حرارت ملایم، بدون روغن، 10-5دقیقه مرتب همبزنید و تفتدهید. مراقب باشید که مخلوط گردو و کنجد نسوزد و فقط کمی بودادهشود. سپس دولیوان آب درون مخلوط بریزید و بگذارید جوشبیاید و پساز جوشآمدن، یکتکه یخ درون قابلمه بیندازید تا کمی بهروغنبیفتد.
در ظرفی دیگر، روغن، زردچوبه، نمک، فلفل و پیازداغ را بریزید و پسازاینکه کمی تفتدادید تا بوی خامی ادویهها گرفتهشود، آنها را به گردو و کنجد بیافزایید. بستهبهاینکه چه غلظتی را برای غذایتان میپسندید، میتوانید مخلوط بالا را 50-20دقیقه پساز جوشآمدن، روی شعله خیلیکم، حرارتدهید.
در مراحل پایانی پخت، رب انار ترجیحاً ترشوشیرین، شیره انگور و آبغوره را بنابه ذائقه خودتان بیفزایید.
در پایان، ۳عدد تخممرغ را با چنگال بزنید و در غذا بریزید. نمک غذا را اندازهکنید و پسازآنکه تخممرغها خود را گرفت و پخت، غذا را در ظرف موردنظر بکشید. 2-1عدد تخممرغ را هم نیمرو کنید و روی غذا بگذارید و سرونمایید.
این غذا معمولاً با برنج سرومیشود.
به کوشش: بانو زینب عباسی
این غذا برای تقویت قوای عمومی بدن و نیرومندکردن قلب، مغز و کبد بسیارسودمند است و بهویژه برای افزایش عملکردهای قدرتی ورزشکاران قابلتوصیه میباشد. همچنین در ضعف جنسی سالمندان و کسانی که در پی سوءمزاج سرد، دچار کاهش میل جنسی و کاهش حجم منی شدهاند، مفید است.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی