طرز تهیه کوکو کدو سبز به روش طب سنتی ایرانی

  • 04 تیر 1401
  • (1976 مشاهده)
کوکو کدو سبز به روش طب سنتی

کوکوی کدوسبز یک غذای ساده و زودهضم است و طبیعت معتدل مایل به سردوتر دارد.

 مواد لازم

  • کدوسبز: 1 کیلو
  • پیاز: 1-2 عدد، رنده‌شده و آب‌گرفته
  • تخم‌مرغ: 2-3 عدد
  • آرد سبوس‌دار: 1-2 قاشق‌غذاخوری
  • آرد نخودچی: 1 قاشق‌غذاخوری
  • پودر سیر: 1 قاشق‌چایخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل‌سیاه: به‌میزان دلخواه
  • روغن: درصورت تمایل

مناسب برای: 2-3 نفر

طرز تهیه

کدوسبز را پس‌از پوست‌کندن، درشت رنده‌کنید. کدوی رنده‌شده و پیاز را حدود 20دقیقه، بدون روغن تفت‌دهید تا کدوها کمی بپزد و آب اضافی آن‌ها تبخیرشود. سپس کدو را از روی حرارت بردارید و پس‌از خنک‌شدن، نمک، زردچوبه، فلفل، پودر سیر، آرد و تخم‌مرغ‌ را به‌آن بیافزایید و خوب مخلوط‌کنید. اکنون می‌توانید مایه کوکو را به یکی‌از روش‌های زیر بپزید:

  • اندازه دل‌خواه از مایه کوکو را در تابه‌ای با کمی روغن بریزید و هرطرف کوکو را 1-2 بار سرخ‌کنید.
  • سینی دستگاه ساندویچ‌ساز را کمی‌ چرب‌کنید و دو طرف مایه کوکو را روی سینی خوب بپزید.
  • فر را حدود 20 دقیقه با حرارت 180-200 درجه سانتی‌گراد گرم‌کنید. سپس روی سینی‌فر کاغذروغنی قراردهید و مایه‌کوکو را به‌شکل دل‌خواه روی آن بریزید و بگذارید یک طرف آن حدود 10-15 دقیقه بپزد. سپس سینی را خارج‌کنید، کوکوها را برگردانید و دوباره همین‌اندازه زمان‌دهید تا طرف دیگر کوکو نیز بپزد.

کوکوها را با نان برشته نوش‌جان‌کنید.

 به کوشش: بانو زینب عباسی

 

با توجه‌به خواص کدو در تَری‌بخشی به بدن، مغز و کاهش حرارت معده و کبد، این غذا انتخاب خوبی برای روزهای رمضان است که مصرف آن در وعده‌های سحر و افطار، می‌تواند موجب کاهش تشنگی، رفع یبوست و کمک به سبکی بدن و دستگاه گوارش شود.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

نظرات شما