کوکوی کدوسبز یک غذای ساده و زودهضم است و طبیعت معتدل مایل به سردوتر دارد.
مواد لازم
- کدوسبز: 1 کیلو
- پیاز: 1-2 عدد، رندهشده و آبگرفته
- تخممرغ: 2-3 عدد
- آرد سبوسدار: 1-2 قاشقغذاخوری
- آرد نخودچی: 1 قاشقغذاخوری
- پودر سیر: 1 قاشقچایخوری
- نمک، زردچوبه، فلفلسیاه: بهمیزان دلخواه
- روغن: درصورت تمایل
مناسب برای: 2-3 نفر
طرز تهیه
کدوسبز را پساز پوستکندن، درشت رندهکنید. کدوی رندهشده و پیاز را حدود 20دقیقه، بدون روغن تفتدهید تا کدوها کمی بپزد و آب اضافی آنها تبخیرشود. سپس کدو را از روی حرارت بردارید و پساز خنکشدن، نمک، زردچوبه، فلفل، پودر سیر، آرد و تخممرغ را بهآن بیافزایید و خوب مخلوطکنید. اکنون میتوانید مایه کوکو را به یکیاز روشهای زیر بپزید:
- اندازه دلخواه از مایه کوکو را در تابهای با کمی روغن بریزید و هرطرف کوکو را 1-2 بار سرخکنید.
- سینی دستگاه ساندویچساز را کمی چربکنید و دو طرف مایه کوکو را روی سینی خوب بپزید.
- فر را حدود 20 دقیقه با حرارت 180-200 درجه سانتیگراد گرمکنید. سپس روی سینیفر کاغذروغنی قراردهید و مایهکوکو را بهشکل دلخواه روی آن بریزید و بگذارید یک طرف آن حدود 10-15 دقیقه بپزد. سپس سینی را خارجکنید، کوکوها را برگردانید و دوباره همیناندازه زماندهید تا طرف دیگر کوکو نیز بپزد.
کوکوها را با نان برشته نوشجانکنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
با توجهبه خواص کدو در تَریبخشی به بدن، مغز و کاهش حرارت معده و کبد، این غذا انتخاب خوبی برای روزهای رمضان است که مصرف آن در وعدههای سحر و افطار، میتواند موجب کاهش تشنگی، رفع یبوست و کمک به سبکی بدن و دستگاه گوارش شود.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی