این حلوا، باتوجهبه اَجزایش، انرژیزا، شیرافزا و خونساز و منبع خوبی برای مواد معدنی و ویتامینهای موردنیاز کودکان در حال رشد، سالمندان و بانوان باردار و مادران شیرده است.
شکر را با آب و گلاب روی حرارت قراردهید و بجوشانید تا کاملاً حلشود، در پایان زعفران دمکرده را بیفزایید و کناربگذارید.
هویج را پوستبکنید، خُردکنید و بخارپز یا آبپز نمایید. پس از پخت هویج، آن را بههمراه شربت، در مخلوطکن بریزید تا کاملاً پوره و یکدست شود.
اکنون آرد را الک کنید و توی قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم، حدود 20 دقیقه همبزنید تا بوی خوش آرد به مشام برسد ولی رنگ آرد خیلی تغییرنکند. میتوانید آرد تفتداده را دوباره الک کنید تا احتمالا گلوله نشود.
اکنون روغن را بیفزایید و آرد را در روغن، 5 دقیقه تفتدهید. سپس مخلوط هویج و شربت و کره را بیفزایید و مرتب آنقدر همبزنید که حلوا از ظرف جداشود. در مرحله آخر برایآنکه حلوای شما بهخوبی یکدست شود، بهتر است حلوا را بقچهکنید (در قابلمه حلوا را بغلتانید). اکنون حلوای شما آمادهاست، نوش جان!
چسبندگی این حلوا از دیگر انواع حلوا بیشتر است و بهتر است برای فُرمدادن آن، از قاشق چرب استفادهکنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
مصرف هویج مقوی معده و ملین طبع است و تجویز آن در کسانی که بهسبب ضعفمعده دچار یبوست شدهاند، بسیار مناسب است.
طراحی شیرینیهای ایرانی چون حلوا، همیشه شامل دو جزء چربی و شیرینی است که موجب افزایش قوا میشود و هرچه کمچربتر باشد، بهتر است.
باتوجهبه میزان زعفران در این حلوا، بانوان باردار در سهماه اول، بهتر است در مصرف این حلوا احتیاط بیشتری داشتهباشند.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی