خورش بامیه از غذاهای سودمند در طب ایرانی و قابلتوصیه برای همه افراد در همه سنین، بهویژه در فصل تابستان و پاییز است.
برخی خواص این خورش مقوی عبارت است از:
مناسب برای: 6نفر
گوشتگوسفندی را به تکههایریز قیمهای خُردکنید و با پیاز، سیر و روغن داخل تابه تفتدهید. پسازاینکه آب گوشت کشیدهشد، زردچوبه و فلفل را بیافزایید و کمی تفتدهید. سپس 3 لیوان آب داخل تابه بریزید و اجازهدهید تا گوشت پختهشود.
بامیهها را بشویید و فقط سر کلاهک بامیهها را با چاقو ببرید.
بامیه را در تابهای جدا در مقداری روغن، خیلیکم تفتدهید و از روغن خارجکنید. سپس گوجهفرنگی را در همینتابه بریزید، اجازهدهید آب گوجه کشیدهشود و پسازآنکه در روغن رنگانداخت، کنار بگذارید.
بامیه، گوجهفرنگی، زعفران را در 20دقیقه آخر پخت، به گوشت بیافزایید و نمک را در این مرحله اندازهکنید. 10دقیقه آخر هم، غورهها را داخل خورشبریزید.
خورش شما که جاافتاد، میتوانید بههمراه نانبرشته یا برنج، نوش جان بفرمایید.
این خورش، کمآب است و بهتر است بهآن خیلی آب اضافهنکنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
باتوجهبه توصیهبه مصرف کمتر گوشت در فصل گرم تابستان، بهعلت ضعف دستگاهگوارش، میتوانید مقدار گوشت در این غذا را حذفبفرمایید.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی