طرز تهیه خورشت بامیه با طب سنتی ایرانی

  • 03 مرداد 1401
  • (44 مشاهده)
طرز تهیه خورشت بامیه

خورش بامیه از غذاهای سودمند در طب ایرانی و قابل‌توصیه برای همه افراد در همه سنین، به‌ویژه در فصل تابستان و پاییز است.

برخی خواص این خورش مقوی عبارت است از:

  •  برطرف‌کننده یبوست
  •  مؤثر در درمان خشکی‌پوست
  •  بالا‌برنده ایمنی، کنترل بهتر قند خون، و کاهش عوارض درازمدت به‌ویژه در بیماران دیابتی
  •  رطوبت‌بخشی مناسب به‌ویژه در حالت غلبه خشکی و سوء‌مزاج سوداوی

خورشت بامیه ضد یبوست

 

مواد لازم

  1. بامیه: 600 گرم
  2. گوشت گوسفندی: 150 گرم
  3. پیاز: 1عدد، رنده‌شده
  4. سیر: 2حبّه
  5. گوجه‌‌فرنگی: 4-3عدد، رنده‌شده
  6. غوره: 3-2 قاشق‌غذاخوری، بنابه ذائقه
  7. زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، زعفران: به‌میزان لازم

 مناسب برای: 6نفر

خورشت بامیه و کمک به رفع خشکی پوست

طرز تهیه خورش بامیه

گوشت‌گوسفندی را به تکه‌های‌ریز قیمه‌ای خُردکنید و با پیاز، سیر و روغن داخل تابه تفت‌دهید. پس‌ازاینکه آب گوشت کشیده‌شد، زردچوبه و فلفل را بیافزایید و کمی تفت‌دهید. سپس 3 لیوان آب داخل تابه بریزید و اجازه‌دهید تا گوشت پخته‌شود.

 بامیه‌ها را بشویید و فقط سر کلاهک بامیه‌ها را با چاقو ببرید.

  •  دقت‌کنید: اگر سرکلاهک‌ بامیه‌ها را خیلی‌کم کوتاه‌کنید، خورش شما نه‌تنها لیزنمی‌شود بلکه طعم فوق‌العاده‌ای را تجربه خواهیدکرد.

بامیه‌ را در تابه‌ای جدا در مقداری روغن، خیلی‌کم تفت‌دهید و از روغن خارج‌کنید. سپس گوجه‌فرنگی را در همین‌تابه بریزید، اجازه‌دهید آب گوجه‌ کشیده‌شود و پس‌ازآنکه در روغن رنگ‌انداخت، کنار بگذارید.

بامیه‌، گوجه‌فرنگی، زعفران را در 20دقیقه آخر پخت، به گوشت بیافزایید و نمک را در این مرحله اندازه‌کنید. 10دقیقه آخر هم، غوره‌ها را داخل خورش‌بریزید.

خورش شما که جاافتاد، می‌توانید به‌همراه نان‌برشته یا برنج، نوش جان بفرمایید.

 این خورش، کم‌آب است و بهتر است به‌آن خیلی آب اضافه‌نکنید.

 به کوشش: بانو زینب عباسی

خورشت بامیه ملین

باتوجه‌به توصیه‌به مصرف کمتر گوشت در فصل گرم تابستان، به‌علت ضعف دستگاه‌گوارش، می‌توانید مقدار گوشت در این غذا را حذف‌بفرمایید.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

  •  برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیم‌های آن، آن‌را خیلی‌ کم‌، یعنی با حرارت کم یا بخار ملایم بپزید، و اگر خواستید آن‌را سرخ‌کنید، از مقدار کمی روغن‌زیتون برای تفت‌دادن آن بهره‌ببرید.

 

نظرات شما