مربای گردو، مربایی که شاید تا حالا تو هیچ مغازهای ندیدین، ولی فوقالعاده خوشمزه و پرخاصیته.
ابتدا پوسته روی مغز گردوها را جداکنید.
برای جداکردن پوست گردوی خشک، ابتدا آنها را در آبِ درحالجوش بریزید و پساز یک جوش، از روی حرارت بردارید و سپس 1 دقیقه با آبسرد بشویید تا پوستشان راحت جداشود.
شکر و آب را در یک ظرف لعابی، شیشهای یا استیل، روی حرارت بگذارید تا شربت بهجوشآید. سپس گلاب، هل و زعفران را بیافزایید و اجازهدهید تا چند جوش بزند. اکنون گردوها را بهاین شربت خوشرنگ بیافزایید و پساز آنکه شهد مربا قوام آمد، آبلیمو را بیافزایید تا شربت شما شکرک نزند و سپس شعله را خاموشکنید. پس از سردشدن، مربا را بهظرف موردنظرتان، منتقل و در یخچال نگهداریکنید.
باید وقتی قطرهای از شربت سردشده را در آبسرد میریزید، حلنشود و بهصورت غلیظ تهنشین شود.
در تهیه شربت این مربا میتوانید بهجای شکر، از عسل هم استفادهکنید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
بانوان باردار بهویژه در سه ماه اول بارداری
افراد با سابقه تپش قلب ناشیاز زعفران
افراد با سابقه حساسیت پوستی، زخم دهانی و ورم لوزه ناشیاز گردو
مزاج این مربا گرم و کمی خشک است و باتوجهبه اجزای آن، خونساز، انرژیزا و مقوّی مغز، کبد و معده است.
طبیعت مربای گردوی عسلی، گرمتر و خشکتر است، مقوی کلیهها و محرک نیرویجنسی است.
مربای گردو برای فصول سرد سال و افراد سردمزاج یا کسانی که معده سرد و تر دارند، مناسبتر است ولی افراد گرممزاج بهویژه در مناطق و فصول گرم، باید در مصرف آن احتیاطکنند.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی