طرز تهیه مربای گردو با تدابیر طب سنتی ایرانی

  • 19 فروردین 1401
  • (1553 مشاهده)
مربای گردوی پرخاصیت

مربای گردو، مربایی که شاید تا حالا تو هیچ مغازه‌ای ندیدین، ولی فوق‌العاده خوشمزه و پرخاصیته.

 مواد لازم:

  • گردو تازه، بدون پوسته روی مغز: 40 عدد (از گردوی خشک هم می‌توان استفاده‌کرد. فقط برای تهیه مربا لازم است حتماً پوسته روی مغز گردو را جداکنید.)
  • شکر: 1 لیوان
  • زعفران دم‌کرده: به میزان دلخواه
  • هل سائیده: 2-3 عدد
  • آب: 1 لیوان
  • آب‌لیمو تازه: 1 قاشق غذاخوری

مربای گردو برای فصول سرد سال و افراد سردمزاج یا کسانی که معده سرد و تر دارند، مناسب‌تر است ولی افراد گرم‌مزاج به‌ویژه در مناطق و فصول گرم، باید در مصرف آن احتیاط‌کنند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

 طرز تهیه:

ابتدا پوسته روی مغز گردوها را جداکنید.

برای جداکردن پوست گردوی خشک، ابتدا آن‌ها را در آبِ درحال‌جوش بریزید و پس‌از یک جوش‌،‌ از روی حرارت بردارید و سپس 1 دقیقه با آب‌سرد بشویید تا پوست‌شان راحت جداشود.

شکر و آب را در یک ظرف لعابی، شیشه‌ای یا استیل، روی حرارت بگذارید تا شربت به‌جوش‌آید. سپس گلاب، هل و زعفران را بیافزایید و اجازه‌دهید تا چند جوش بزند. اکنون گردوها را به‌این شربت خوش‌رنگ بیافزایید و پس‌از‌ آنکه شهد مربا قوام آمد، آبلیمو را بیافزایید تا شربت شما شکرک نزند و سپس شعله را خاموش‌کنید. پس از سرد‌شدن، مربا را به‌ظرف موردنظرتان، منتقل‌ و در یخچال نگهداری‌کنید.

 آزمون قوام شربت:

باید وقتی قطره‌ای از شربت سردشده را در آب‌سرد می‌ریزید، حل‌نشود و به‌صورت غلیظ ته‌نشین شود.

 در تهیه شربت این مربا می‌توانید به‌جای شکر، از عسل هم استفاده‌کنید.

 به کوشش: بانو زینب عباسی

مربای گردوی خوشمزه

در افراد زیر احتیاط مصرف وجود دارد:

  • بانوان باردار به‌ویژه در سه ماه اول بارداری

  • افراد با سابقه تپش قلب ناشی‌از زعفران

  • افراد با سابقه حساسیت پوستی، زخم دهانی و ورم لوزه ناشی‌از گردو

 

مزاج این مربا گرم و کمی خشک است و باتوجه‌به اجزای آن، خون‌ساز، انرژی‌زا و مقوّی مغز، کبد و معده است.

 طبیعت مربای گردوی عسلی، گرم‌تر و خشک‌تر است، مقوی کلیه‌ها و محرک نیروی‌جنسی است.

 

نظرات شما