خوشگذرانی یلدایی با دیدگاه طب سنتی ایرانی

  • 30 آذر 1400
  • (1763 مشاهده)

توصیه‌های شب یلدایی از دیدگاه طب سنتی (ایرانی) عبارتند از:

  • در شب یلدا، شام را سبک میل‌کنید.
  • مصرف خوردنی‌های یلدایی را با فاصله 1-2 ساعت پس‌از شام آغازکنید.
  • تا‌جای‌ممکن آجیل را خام میل‌کنید، نه بوداده و شور. مویز، توت و انجیرخشک را هم دریابید.
  • بهتر است لبو را با اندکی از آب آن میل‌کنید تا ملیّن طبع‌ باشد.
  • میوه‌های ترش نخورید و پرتقال‌شیرین، سیب، به یا انار ملس نوش‌جان کنید.
  • هندوانه را خیلی‌کم و به‌رسم یلدایی بخورید و در کنار آن آجیل‌های گرم نیز میل‌کنید.


یلدا یعنی زایش: زایش خورشید، مهر یا میترا.

  • یلدا، از جشن‌های کهن ایرانیان، جشن تن‌درستی و دل‌درستی و نماد پیروزی و بهروزی است.

یادتان باشد: 

یلدا را با پرخوری، باهم‌خوری و بَرهَم‌خوری، که آفت‌های روش زندگی نوین‌اند، آلوده‌نکنید. 

آجیل و میوه‌های شب یلدا، جنبه نمادین دارند. بیشتر این میوه‌ها پُردانه هستند (نمادی از برکت‌خیزی و باروری) و سرخ‌رنگ (نمایندگان خورشید) مانند هندوانه، انار و چغندر پخته یا لبو.

دکتر رضایی پور

 خودتان را در شب یلدا به این نوشیدنی‌های خوب مهمان‌کنید:

  •  چای ایرانی با هل یا دارچین یا زعفران
  •  دم‌نوش گل‌محمدی
  •  دم‌نوش نعنا با کمی نبات
  •  معجون شیربادام با هل و... 
نظرات شما