ایرانیان، همزمان با خانهتکانی منازل در فصل بهار، با تغییر رژیم غذایی، بدنشان را نیز خانهتکانیمیکردهاند. ازاینرو توصیهشده با تغییر فصل، عادات غذایی خود را با تغییرات آب و هوایی هماهنگکنیم تا بدن بتواند عملیات پاکسازی و دفع مواد زائد را بهخوبی انجامدهد و عوارض پیشگفته به سراغمان نیاید.
از نگاه دانش پزشکی پارسی، هر فصل مزاجی دارد و در سرزمینی معتدل، و به نسبت دیگر فصول سال، مزاج فصل بهار، گرمتر در حد اعتدال است.
با فرارسیدن فصل پائیز، چهره شهر کاملاً دگرگون شده؛ درختان، جشنواره رنگ و هنر برپامیکنند؛ میوههای پائیزی، با رنگورویشان، دلبریمیکنند؛ و طبیعت، قدرت خالق بیهمتا را فریادمیکشد و همگان را به سپاس و ستایش ذات اقدس او و میهمانی سجاده عشق، فرامیخواند.
در فصل تابستان، تابش نور خورشید موجب بخارشدن و تحلیلرفتن رطوبتهای محیطی و نیز کاهش میزان بارندگی میشود. بههمینخاطر، از نگاه پزشکی پارسی، تابستان، متناظر با عنصر «آتش» است. بر پایه این نگاه، مزاج تابستان، «گرم و خشک» درنظر گرفتهمیشود و با خلط «صفرا» در پیوند است.
در زمستان لباسهای پشمی، پنبهای و ابریشمی بپوشید چون لباسهای پشمی، پنبهای و ابریشمی، گرمای بدن را در خود نگهمیدارند و مانع سردشدن بدن در هوای سرد بیرون از خانه میشوند.