در زمستان هم، توصیه به حرکات منظم بدنی و ورزش برقرار است. بهتر است ورزش در فصل زمستان، در فضای بسته و در ساعات پایانی روز باشد.با یاداشت دکتر رضایی پور در خصوص زمستان و توصیه های طب سنتی همراه باشید...
در زمستان لازم است که ورزش با شدت بیشتری انجامشود تا با گرمکردن بدن و لطیفکردن مواد و اخلاط غلیظ، از انباشتهشدن مواد زائد جلوگیری و به دفع آنها کمککند. پس یادتان باشد که حتی اگر شده، در منزل ورزشکنید و از نشاط و دیگر فواید آن بهرهببرید.
در صورتی که با موارد زیر روبرو هستید، حتماً ورزشکنید:
یکی از اصلهای پایهای تندرستی در زمستان، پاکسازی طبیعی بدن از مواد زائد و سُموم است.
پاکسازی طبیعی یعنی:
- حجامت در ماههای فصل تابستان و زمستان، خوب نیست مگر بهضرورت طبّی خاص و به تشخیص پزشک آگاه.
- هرگز با معده خالی، در معرض هوای سرد بیرون از خانه قرارنگیرید.
شاید برای شما جالب باشد:
مزاج فصل پاییز و درمان بیماری های شایع در آن[توصیه ها+پرهیزات]
نمونههایی از غذاها و خوردنیهای مناسب این فصل را میتوانید در فهرست زیر بیابید و خودتان و عزیزانتان را به آنها مهمانکنید:
- این آش را میتوانید با چاشنیهایی نظیر کشک، ماست، دوغ یا آبغوره میلکنید ولی دقتکنید که در هوای سرد پاییز یا زمستان، زیاد از ترشیهایی چون آبغوره استفادهنکنید.
- افرادی که معده ضعیفی دارند و با خوردن غذاهای غلیظ و سنگین، دچار بدگواری میشوند، باید در خوردن آش گندم احتیاطکنند.
- این آش، برای تقویت بیماران کمتوان با گوارش ضعیف، رفع یبوست و کاهش عوارض شیمیدرمانی و پرتودرمانی و... مفید است.
- آش شلغم را میتوان برای پیشگیری از ابتلابه کرونا، در دوره درگیری با بیماری جهت تقویت قوا، و در دوران نقاهت پساکرونا توصیهکرد.
شاید برای شما جالب باشد:
مزاج و خصوصیات زمستان در طب سنتی ایرانی+(جدول غذایی)
- ربّ انار را نباید با آب مخلوطکرد، پس آن را همیشه در مرحله پایانی پخت که غذا بهروغنافتاده، بیافزایید یا در کنار غذا سروکنید.
- افرادی که آلرژی فصلی یا پوستی دارند، باید در مصرف فلفل، دارچین و زعفران احتیاطکنند.
- در بیماران، بهویژه کودکان که به تازگی فاز حاد بیماری یا تب را گذراندهاند و اشتها به غذا ندارند، میتوان حتّی برای تقویت قوا از آب نخودآب نیز به بیمار نوشاند.
- یادتان باشد: نخودآب در افراد دچار ضعف کلیه و همچنین بیماریهای انسدادی ریه، باید بااحتیاط و به میزان کم مصرفشود.
شاید برای شما جالب باشد:
رژیم های لاغری رایج در دنیا[انواع+اشتباهات رایج+جدول غذایی]
- افرادی که حساسیت یا آلرژی دارند و میخواهند از این غذا بهرهببرند، باید در مصرف ادویه احتیاطکنند.
- گردو و شیره انگور، ممکن است موجب خارش بدن یا التهاب مخاط دهان شوند. ربّ انار و کدوحلوایی، مصلح این ضررهای احتمالی هستند و میتوان به عنوان چاشنی هم از آنها بهرهبرد.
- روزهای سرد پاییز و زمستان، زمان خوبی برای خوردن خورش فسنجان گردو یا بادام است؛ چون این خورش، خوراکی سنگین است و در این فصول هم دستگاه گوارش انسان، قویتر و نیاز ما به انرژی، بیشتر میشود.
افرادی که مشکلات گوارشی چون درد معده، ترشکردن، نفخ و بدگواری دارند، باید در خوردن این خوراک سنگین، احتیاطکنند.
- اگر معده ضعیفی دارید و از علایمی چون نفخ و ترشکردن و... رنجمیبرید، در خوردن این غذا جانب احتیاط را نگاهدارید یا میزان حبوبات را کمککنید.
- بعضی هلیم را با نمک میخورند، که نمک به کاهش عوارض احتمالی هلیم کمکمیکند. البته هردوی این چاشنیها قابلتوصیهاند و هلیم با شکر یا عسل، مقوّیتر است.
- افراد دچار ضعف گوارشی، کبد چرب و غلظت خون، در مصرف هلیم احتیاطکنند.
- مربای گردو برای فصول سرد سال و افراد سردمزاج یا کسانی که معده سردوتر دارند، مناسبتر است ولی افراد گرممزاج، بهویژه در مناطق و فصول گرم، باید در مصرف آن احتیاطکنند.
- طبیعت مربای گردوی عسلی، گرمتر و خشکتر است، مقوّی کلیهها و محرک نیروی جنسی است.
- احتیاط مصرف:
شاید برای شما جالب باشد:
درمان چاقی از دیدگاه طب ایرانی و تغذیه[انواع چاقی+علل]
- افراد کمخون و کمتوان، کسانی که مزاج سرد دارند، احساس ضعف میکنند، یا در میانه روز مایلبه خوردن میانوعده مقوّی و گرمابخش هستند، باسلق باباحکیم را ازدستندهند.
- موارد احتیاط:
باتوجه به طبیعت گرم این ترکیب، گرممزاجهایی که با خوردن گرمیها دچار جوش پوستی میشوند، باید باسلق را با احتیاط بیشتری میلکنند. مصرف این ترکیب، بهعلت کالری بالا، میتواند در افراد کمتحرک سبب چاقی گردد. افراد دیابتی در مصرف این ترکیب بسیار احتیاطکنند.
- این پنکیک مقوّی و انرژیزاست و خون خوبی از هضم آن تولیدمیشود.
- این پنکیک سیب، باتوجه به حضور تخممرغ، میتواند گزینه خوبی برای رژیمهای کاهش یا تثبیت وزن باشد چون به مدت بیشتری فرد را سیر نگهمیدارد.
- پنکیک را میتوانید با پوره، کمپوت یا مربای سیب، مربا یا رب بِه یا حتی رب یا دانههای انار میلکنید تا آثار طبّی آن تقویتشود.
- میزان مصرف مجاز این دمنوش در افراد سالم، یکلیوان در روز است.
- موارد احتیاط:
- میزان مصرف مجاز روزانه برای هرنفر، حدود ۵گرم گل، در یک لیوان آب جوش است.
- این دمنوش مهربان را یکتاسه شب در هفته، حدود دوساعت پیشاز خواب میلکنید تا موجب آرامش بیشتر و بهبود خوابتان شود.