با توجه بهاینکه با سردشدن هوا در فصول سرد سال، دستگاه گوارش انسان قویتر میشود و نیاز بدن به غذا هم افزایشمییابد، بهطورطبیعی انسان بیشتر میخورد. از گذشتههای دور، در سنت ایرانیان نیز، خوردن غذاهای سنگینتری چون آش، هلیم، کلهپاچه و... رسم بودهاست.
مصرف خوردنیهایی که مزاج را مختصری گرموتر میسازند؛ البته با رعایت تعادل و مصرف برحسب مزاج فردی و شرایط جسمی، سنی، گوارشی و اقلیمی، میتواند در پاییز به سلامتی شما کمککند، مانند:
- مصرف آبگوشت با گوشت بره، آشهای ساده، مرغهای درشت، تخممرغ عسلی، شیرینیهای طبیعی از شکر و بادام و پسته، و مصرف متعادل غذاهای تند
- مصرف پروتئینها و فرآوردههای حیوانی مانند: گوشت گوسفند، گوشت شتر، شترمرغ، مرغخانگی، بلدرچین، میگو، جگر و خامه
- مصرف نخود، لوبیاقرمز، گندم
- مصرف مغزها، کشمش و مویز، شیره انگور، خرما، نارگیل، زیتون و میوههای فصلی چون انجیر، به، سیب، انار شیرین، انگور شیرین، خربزه شیرین و گلابی
- مصرف سبزیهایی مانند نعنا، مرزه، هویج، شلغم، بامیه، زنجبیل، خردل، زعفران، سیر و پیاز (بهویژه پخته آنها) و همچنین سیاهدانه، خاکشی و بارهنگ
- استفاده معقول از غذاهای مقوی سنگین مانند هلیم گندم، آشها، آبگوشتها، کلهپاچه و...