باسلق، مزاج گرموتر دارد و خوردنی بسیار مقوی و مناسبی برای فصول سرد سال است.
نشاسته را 15 دقیقه با یک لیوان آبسرد خیسکنید و سپس از صافی ردکنید. اکنون محلول را در یک دیگ نچسب یا شیشهای روی حرارت خیلیکم بگذارید و پس از 5 دقیقه همزدن، کره و پودر گلمحمدی را بیافزایید و همبزنید. در اینمرحله شیره انگور را کمکم در مخلوط نشاستهای بریزید تا شیرینی آن مطابق ذائقهتان اندازهشود.
درمجموع حدود 20-30 دقیقه مخلوط را همبزنید و در مراحل پایانی گلاب و هِل را بیفزایید. برای تست قوام باسلق، خوب است وقتی کفگیر را ته دیگ میکشید، جای آن در ته ظرف خالی بماند و بهزودی با مایع باسلق پرنشود. اکنون باسلق شما آمادهاست و باید باسرعت بهظرف موردنظرتان که ازپیش چربکردهاید، منتقلکنید، چون پساز سردشدن بلافاصله سفت میشود.
درصورت تمایلبه استفاده از مغز گردو، میتوانید آن را در مراحل پایانی پخت درون دیگ بریزید یا در کف ظرف موردنظر قراردهید و مایع داغ را روی آن بریزید.
به کوشش: بانو زینب عباسی
افراد کمخون و کمتوان، کسانی که مزاج سرد دارند، احساس ضعف میکنند، یا در میانه روز مایلبه مصرف میانوعده مقوی و گرمابخش هستند، باسلق باباحکیم را ازدستندهند.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی