طرز تهیه باسلق شیره‌ انگور با دیدگاه طب سنتی ایرانی

  • 18 آبان 1400
  • (1278 مشاهده)
باسلق شیره‌ انگور بسیار مقوی

باسلق، مزاج گرم‌و‌تر دارد و خوردنی بسیار مقوی و مناسبی برای فصول سرد سال است.

افراد کم‌خون و کم‌توان، کسانی که مزاج سرد دارند، احساس ضعف می‌کنند، یا در میانه روز مایل‌به مصرف میان‌وعده مقوی و گرمابخش هستند، باسلق باباحکیم را ازدست‌ندهند.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

 موارد احتیاط

  •  با توجه به طبیعت گرم این ترکیب، مصرف آن برای گرم‌مزاج‌ها که با خوردن گرمی‌ها دچار جوش می‌شوند، بهتر است با احتیاط بیشتری صورت‌گیرد.
  • مصرف این ترکیب به‌علت کالری بالا، می‌تواند در افراد کم‌تحرک سبب چاقی گردد.
  •  افراد دیابتی در مصرف این ترکیب بسیار احتیاط‌کنند.

باسلق شیره‌ انگور برای فصول سرد سال

 مواد لازم

  • نشاسته گل: 4قاشق غذاخوری سر پُر
  • گلاب: 8 قاشق غذاخوری
  • شیره‌انگور: 10-12 قاشق غذاخوری (پیمانه  شیره‌انگور بستگی‌به غلظت و شیرینی شیره دارد.)
  • پودر گل‌محمدی: 1 قاشق چایخوری
  • کره: 20 گرم
  • آب:  1 لیوان
  • مغز گردو: به‌میزان لازم
  • عرق هل: 3-4 قطره

طرز تهیه

نشاسته را 15 دقیقه با یک‌ لیوان‌ آب‌سرد خیس‌کنید و سپس از صافی ردکنید. اکنون محلول را در یک دیگ نچسب یا شیشه‌ای روی حرارت خیلی‌کم بگذارید و پس از 5 دقیقه هم‌زدن، کره و پودر گل‌محمدی را بیافزایید و هم‌بزنید. در این‌مرحله شیره انگور را کم‌کم در مخلوط نشاسته‌ای بریزید تا شیرینی آن مطابق ذائقه‌تان اندازه‌شود‌.
درمجموع حدود 20-30 دقیقه مخلوط را هم‌بزنید و در مراحل پایانی گلاب و هِل را بیفزایید. برای تست قوام 
باسلق، خوب است وقتی کفگیر را ته دیگ می‌کشید، جای آن در ته ظرف خالی بماند و به‌زودی با مایع باسلق پر‌نشود. اکنون باسلق شما آماده‌است و باید باسرعت به‌ظرف موردنظرتان که ازپیش چرب‌کرده‌اید، منتقل‌کنید، چون پس‌از سردشدن بلافاصله سفت می‌شود‌.

  • ظرف را پس‌از خنک‌شدن مواد، 4 ساعت در یخچال بگذارید و سپس به‌شکل دلخواه برش‌دهید و نوش‌جان‌کنید.

 درصورت تمایل‌به استفاده از مغز گردو، می‌توانید آن را در مراحل پایانی پخت درون دیگ بریزید یا در کف ظرف موردنظر قراردهید و مایع داغ را روی آن بریزید.
به کوشش: بانو زینب عباسی

نظرات شما