کدو پلو مازندرانی یا (کئیپلا)، یکی از غذاهای محلّی ایرانزمین، بر پایه سبزیجات است که هم برای گیاهخواران و هم عزیزانی که رژیمهای کاهش وزن دارند، مناسب است.
مناسب برای: 3-4 نفر
پیاز را با روغن کمی تفتدهید تا سبکشود. سپس زردچوبه، فلفل، دارچین و سیر را بیافزایید و چنددقیقه همبزنید تا بوی خامی زردچوبه گرفتهشود و عطر سیر بلندشود. اکنون شکر، کدوحلوائی، زعفران دمکرده با نصف استکان آب را، درون تابه بریزید و بگذارید با حرارت کم، کدوها کمی بپزند.
برنج ازپیش خیسشده را به روش آبکش آمادهکنید. میتوانید از نان یا کدوی حلقهشده به عنوان تهدیگ استفادهکنید. سپس مواد مخلوط کدو را با برنج، لایهبهلایه درون دیگ بریزید و آن را ۴۵-۳۰دقیقه دمکنید. پساز آنکه کدوپلو آمادهشد، به تعداد نفرات، تخممرغ را با کره نیمروکنید و روی برنج بگذارید.
پیمانه شکر میتواند با توجه به شیرینی کدوحلوایی و ذائقه شما، تغییرکند یا با شیرینکنندههای دیگری مانند نبات یا شیره انگور جایگزینشود.
به کوشش: بانو زینب عباسی
کدوحلوایی مزاج معتدل مایلبه سردوتر دارد و برنج، اگر پلو شود، گرموتر است. اما این خوراک، با افزودهشدن ادویه مورداشاره، طبیعت معتدل با تریبخشی خوب دارد و میتواند گزینه بسیارمناسبی برای سفرههای پاییزی باشد.
—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی