طرز تهیه کدو پلو با تدابیر طب سنتی ایرانی

  • 07 آذر 1400
  • (1311 مشاهده)
کدو پلو مازندرانی

کدو پلو مازندرانی یا (کئی‌پلا)، یکی از غذاهای محلّی ایران‌زمین، بر پایه سبزیجات است که هم برای گیاه‌خواران و هم عزیزانی که رژیم‌‌های کاهش وزن دارند، مناسب است.

 موارد احتیاط

  •  افرادی که به‌علت نارسایی کلیه، در دریافت پتاسیم محدودیت‌دارند، بهتر است در مصرف کدوحلوایی احتیاط‌کنند.
  •  بهتر است انواع کدو، به‌تنهایی خورده‌نشوند چون می‌توانند سوءمزاج‌های احتمالی معده و کبد را تشدید‌کنند. توصیه‌‌می‌شود کدوحلوایی پخته، با پودر نبات، شکر یا عسل اصلاح‌‌شود (مانند ترکیب این غذا) تا بتواند مقوّی مغز و تولیدکننده خون خوب نیز گردد.

کدوحلوایی مزاج معتدل مایل‌به سردوتر دارد و برنج، اگر پلو شود، گرم‌وتر است. اما این خوراک، با افزوده‌شدن ادویه مورداشاره، طبیعت معتدل با تری‌بخشی خوب دارد و می‌تواند گزینه‌ بسیارمناسبی برای سفره‌های پاییزی باشد.

—دکتر ناصر رضایی پور
متخصص طب ایرانی

کئی‌پلا مازندرانی

مواد لازم

  • کدوحلوایی: 2لیوان، خام، مکعبی‌خرد‌شده
  • برنج: 1/5لیوان
  • پیاز: 1عدد متوسط، نگینی
  • سیر: 1 حبّه، رنده‌شده
  • زردچوبه، نمک، فلفل‌سیاه، دارچین: به میزان لازم
  • شکر: 3-4قاشق غذاخوری
  • روغن یا کره: به میزان لازم
  • زعفران: به‌میزان دلخواه، دم‌کرده

مناسب برای: 3-4 نفر 

طرز تهیه

پیاز را با روغن کمی تفت‌دهید تا سبک‌شود. سپس زردچوبه، فلفل، دارچین و سیر را بیافزایید و چنددقیقه هم‌بزنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته‌شود و عطر سیر بلندشود. اکنون شکر، کدوحلوائی‌‌، زعفران دم‌کرده با نصف استکان آب را، درون تابه بریزید و بگذارید با حرارت کم، کدوها کمی بپزند.

برنج ازپیش خیس‌شده را به روش آبکش آماده‌کنید. می‌توانید از نان یا کدوی حلقه‌شده به عنوان ته‌دیگ استفاده‌کنید. سپس مواد مخلوط کدو را با برنج، لایه‌به‌لایه درون دیگ بریزید و آن را ۴۵-۳۰دقیقه دم‌کنید. پس‌از آنکه کدوپلو آماده‌شد، به تعداد نفرات، تخم‌مرغ را با کره نیمروکنید و روی برنج بگذارید.

 پیمانه شکر می‌تواند با توجه به شیرینی کدوحلوایی و ذائقه شما، تغییرکند یا با شیرین‌کننده‌های دیگری مانند نبات یا شیره انگور جایگزین‌شود.

 به کوشش: بانو زینب عباسی

 

نظرات شما